Пошкоджений відрізок траси Київ-Одеса відремонтують до 3 серпня - Кубраков

16 липня 2021, 16:49оновлено 16 липня 2021, 17:31
Траса М-05 Київ-Одеса, за словами Кубракова, капітально не ремонтувалася 15 років і вже не витримує навантаження, її експлуатаційний ресурс вичерпано.
Пошкоджений відрізок траси Київ-Одеса відремонтують до 3 серпня - Кубраков

Ремонт фрагменту траси Київ-Одеса, де напередодні трапилися зсув ґрунту та деформація покриття, повністю завершиться до 3 серпня.

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Траса М-05 Київ — Одеса, за словами Кубракова, капітально не ремонтувалася 15 років та вже не витримує навантаження, її експлуатаційний ресурс вичерпано.

відео дня

"У цій ситуації із зсувом ґрунту ми також бачимо, що сама дорожня основа була влаштована неякісно. Останні роки ми намагались підтримувати у нормальному стані дорогу у межах експлуатаційного утримання. Однак цих заходів вже недостатньо, враховуючи, що інтенсивність руху тут одна з найвищих в Україні", — зазначив Кубраков.

Оновлення дороги М-05 у Київській та Черкаській областях за кошти державного бюджету почалося ще у 2019-2020 роках. Наразі за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" триває підготовка до її оновлення у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях. Цей проєкт планується реалізувати за кошти ЄБРР та ЄІБ.

Буде оновлено майже 300 км дороги. По перших ділянках уже затверджено проєктну документацію і пройдені усі процедури. Ремонт буде розпочато після оголошення тендерів.

Вже за кілька років дорога Київ - Одеса стане взірцевою, обіцяє Кубраков.

Як зазначив раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, у межах програми цього року буде відновлено та побудовано 6500 км доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти