"Спітнілий комік": американський телеведучий звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС

7 червня 2023, 20:21оновлено 7 червня 2023, 23:11
Звільнений з Fox News телеведучий Такер Карлсон обізвав Зеленського і заявив, що Росії "невигідно" підривати Каховську ГЕС.
підрив Каховської ГЕС, Такер Карлсон
Такер Карлсон звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і обізвав Зеленського / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Американський телеведучий Такер Карлсон, якого звільнили з Fox News, звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС. Відео він опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Карлсон відомий своїми наративами, як у російської пропаганди. Він почав говорити про те, що Росії нібито "було невигідно" підривати Каховську ГЕС, натякаючи на те, що це "зробила Україна".

"Гребля побудована російським урядом і знаходиться на території, яку зараз контролює РФ. Вода звідти поставляється в Крим, який ось уже 240 років вважається будинком Чорноморського флоту. Руйнування греблі може бути поганою подією для України, але його наслідки завдають Росії більше шкоди. Саме з цієї причини український уряд раніше роздумував про знищення греблі", - цинічно заявив Карлсон.

Звільнений журналіст розкритикував і президента України Володимира Зеленського. Він підло назвав президента "спітнілим, щурячим коміком" і "гонителем християн".

Він також звинуватив американські ЗМІ в тому, що вони нібито "замовчують дані", а уряд США "ховає позаземний транспорт".

Дивіться скандальне відео з Такером Карлсоном:

Такер Карлсон
Такер Карлсон звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і обізвав Зеленського / фото: скріншот

Цим шоу на своїй сторінці поділився заступник постпреда Росії в ООН Дмитро Полянський. Він цинічно написав, що Карлсон "не купився на Західну і українську пропаганду".

Також цим поділився і найвідоміший мільярдер і новий власник Twitter Ілон Маск. При цьому він толком не прокоментував саме відео, а лише захотів більше подібного контенту.

"Було б чудово, якби на цій платформі були шоу з усіх частин політичного спектру", - написав Маск.

За даними The Washington Post, Fox News розірвав контракт з Карлсоном на умовах, що він не зможе вийти в ефір іншого телеканалу до кінця 2024 року. Однак сам телеведучий хоче повернутися в екрани раніше.

Наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС

У ніч на 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС. В Укргідроенерго повідомили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає. Глава компанії заявив, що пік розливу води з Каховського водосховища відбудеться вранці 7 червня, а за 2-4 дні Каховське водосховище зникне. Ситуація на затоплених територіях може стабілізуватися протягом 4-5 діб.

Вранці 7 червня голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що станом на 06:00 затопило вже майже дві тисячі будинків. Водночас міністерство аграрної політики та продовольства України попереджає, що в Херсонській області можливе затоплення близько 10 тисяч га сільгоспземель. Повне знищення Каховської ГЕС призведе до того, що поля на півдні України вже наступного року можуть перетворитися на пустелі.

В Укргідроенерго вранці 7 червня повідомили, що друга половина Каховської ГЕС йде під воду. Зараз ГЕС стоїть на плиті. Якщо вона не знищена цілком, то вдасться уникнути повного витоку води.

Дивіться відео про наслідки підриву Каховської ГЕС:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти