Посилили обстріли та стягують техніку: РФ готується до штурмів під Вовчанськом

7 серпня 2024, 16:37
131
Росіяни масово використовують артилерію, міномети та системи залпового вогню.
Посилили обстріли та стягують техніку: РФ готується до штурмів під Вовчанськом
Що відбувається у Вовчанську / колаж: Главред, фото: ОК "Захід", скріншот: deepstatе

В оперативно-тактичному угрупованні "Харків" повідомили, що російські війська посилили обстріли на Харківському напрямку, зокрема у районі Вовчанська. Також відомо, що окупанти зосереджують там сили і техніку.

"​​Від початку тижня в операційній зоні ОТУ "Харків" відмічається значне посилення кількості обстрілів з боку російських окупантів. Так, за минулу добу відбулося 517 обстрілів позицій захисників України", - йдеться у повідомленні у Telegram.

Росіяни використовують артилерію, міномети та системи залпового вогню. Військові зазначають, що посилення обстрілів може свідчити про наміри ворога розпочати активні штурмові дії.

відео дня

"Особливої уваги потребує район Вовчанська, де інтенсивність обстрілів є особливо високою. За даними розвідки, російські окупаційні сили нарощують військову присутність, проводять підготовчі заходи, зосереджуючи сили та техніку в цьому районі", - наголошують Сили оборони.

Як зазначається, посилення обстрілів на Харківському напрямку є серйозним викликом для українських захисників. Попри це, Сили оборони готові до стримування наступальних дій ворога.

Посилили обстріли та стягують техніку: РФ готується до штурмів під Вовчанськом
РФ просувається на Харківщині / скріншот: deepstatemap

Ситуація на Харківщині

Нагадаємо, що військовий експерт Олег Жданов розкрив, що у Росії з'явились нові плани на Вовчанськ та Куп'янськ. Відомо, що російські окупаційні сили ховають техніку та особовий склад у підвалах і напівзруйнованих будівлях. Накопичення сил РФ в Вовчанську може бути частиною плану Кремля.

Росіяни хочуть розширити зону контролю у Вовчанську. У Вовчанську ворог переміщує особовий склад, веде наступальні дії з метою розширення зони контролю у північній та центральній частинах міста. РФ застосувала важку вогнеметну систему ТОС-1А.

Армія РФ намагається прорватися на Харківщині й залучає добровольців з Єгипту. Російські загарбники намагалися атакувати позиції захисників України у районі Глибоке, проте їм це не вдалося. У Лозовій Рудці окупанти евакуювали власні безповоротні втрати.

Що за місто Вовчанськ?

Вовчанськ – місто в Україні, у Чугуївському районі Харківської області, центр Вовчанської міської громади, колишній районний центр однойменного району. Згідно з даними станом на 2022 рік, у місті проживали близько 3500 людей, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти