Росіяни хочуть розширити зону контролю у Вовчанську: військові розкрили деталі

3 серпня 2024, 13:51
68
Росіяни вдарили 34 рази дронами-камікадзе та 468 разів обстріляли позиції Сил оборони України на Харківському напрямку.
Росіяни хочуть розширити зону контролю у Вовчанську: військові розкрили деталі
Росіяни хочуть розширити зону контролю у Вовчанську / колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, deepstatemap

ЗСУ вдарили по росіянах поблизу Сотницького Козачка. Своєю чергою, армія країни-агресорки Росії намагається розширити зону контролю у Вовчанську Харківської області. Про це повідомляє ОТУ "Харків".

"У Вовчанську ворог переміщує особовий склад, веде наступальні дії з метою розширення зони контролю у північній та центральній частинах міста", - розповіли військові.

Також повідомляється, що РФ застосувала важку вогнеметну систему ТОС-1А з району населеного пункту Шебекино (Росія).

відео дня

Крім того, в районі населеного пункту Глибоке окупанти здійснюють заходи логістичного забезпечення.

"Провели розподіл та розосередження особового складу по бойовим позиціях, активізував проведення повітряної розвідки за допомогою БПЛА", - додали в ОТУ.

Військові зауважили, що під час перегрупування окупантів у прикордонних районах РФ поблизу населеного пункту Сотницький Козачок Силами оборони України нанесене вогневе ураження по особовому складу противника.

"На Харківському напрямку за добу, 2 серпня, відбулося 6 бойових зіткнень. Окупанти завдали 6 авіаційних ударів, використавши 6 КАБів та 11 некерованих авіаційних ракет. Росіяни також вдарили 34 рази дронами-камікадзе та 468 разів обстріляли позиції Сил оборони України. Втрати РФ на Харківському напрямку склали 105 військових. Також знищені та пошкоджені 40 одиниць озброєння та військової техніки", - підкреслили в ОТУ "Харків".

Наступ Росії 2024 - бої на Харківщині

Вранці 10 травня російські окупанти пішли на прорив кордону в Харківській області з боку Курської, Бєлгородської та Брянської областей. Почалася негайна евакуація цивільного населення. Напередодні на тій ділянці фронту фіксували угруповання ЗС РФ у 50 тисяч особового складу.

На тлі наступу російських військ на північ Харківської області змінилося керівництво ОТУВ "Харків". Новим командувачем став Михайло Драпатій, який прийшов на зміну Юрію Галушкіну.

Наступ РФ на Харківщині - останні новини

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що війська агресора Росії намагалися створити на півночі Харківської області так звану буферну зону, проте їхні плани провалилися. Звільнення захоплених районів - лише питання часу.

В операційній зоні оперативно-тактичного угруповання "Харків" обстановка залишається складною та напруженою. Ворог продовжує атакувати позиції Сил оборони України. Основні зусилля противник зосередив у районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

Також відомо, що у районі населеного пункту Лук'янці Харківської області російські окупаційні війська планують відновити наступальні дії штурмовими групами 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти