Понад мільйон гривень благодійного внеску на потреби Міжнародного Легіону ГУР: як пройшов Забіг Честі імені Рекрута

1 липня 2024, 14:21
11
Забіг Честі імені Рекрута

На день 858-й повномасштабного вторгнення в Києві відбувся благодійний Забіг Честі імені Рекрута — військового журналіста Олексія Чубашева, який у 2022-му загинув під час оборони Сєвєродонецька. Ініціювала забіг дружина Рекрута Юлія Чубашева разом з компанією Run Ukraine.

"Коли ми обговорювали назву, то одразу зрозуміли, що не хочемо, щоб ця подія називалася "забіг пам‘яті". Адже недостатньо просто пам‘ятати людину, не достатньо мовчати під час хвилини мовчання — це має значення, але цього замало. Ми маємо бути достойні жертви тих людей, які віддали життя. Маємо підтримувати і декларувати цінності людей, яких з нами більше немає, бо зазвичай нас залишають найкращі.

Сьогодні ми віддаємо честь Рекруту — людині, яка одна з перших зрозуміла, що треба створювати імідж армії. Людині, яка не боялася говорити незручні, але важливі речі, коли більшість про них навіть не думала. Льоха той, хто не сховався тоді, коли був потрібен країні, він сам рухався і мав достатньо сил та сміливості вести за собою інших. Льоха ніколи не слимачив і ви не слимачте ні сьогодні, ні завтра, ніколи", — сказала дружина Рекрута та ініціаторка забігу Юлія Чубашева.

відео дня
Забіг Честі імені Рекрута

Подія об’єднала 1590 бігунів. В офлайн події, яка пройшла на ВДНГ, взяло участь більш ніж 1200 учасників, а ще онлайн бігли у 34 країн світу. Так, організаторам вдалося зібрати та передати на потреби Міжнародного Легіону ГУР (МО України), в якому й служив Олексій Чубашев, чек на 1 мільйон 316 тисяч гривень.

"Я британець за національністю, але в мене українське серце. Українці платять велику ціну за свою свободу, тому я гордий бути, висловлювати свою підтримку та представляти Міжнародний Легіон", — зазначив військовослужбовець Міжнародного Легіону Ейден Аслін.

Забіг Честі імені Рекрута

Серед учасників забігу були як досвідчені бігуни, так і військовослужбовці та люди, які знали та слідкували за Олексієм. Усі вони змагались на дистанціях 5 або 10 кілометрів.

"У цей день ми за допомогою спорту хочемо нагадати про важливість єднання суспільства, єднання військових і цивільних. Усі ми одна країна, на яку напав ворог, і ми маємо продовжувати боротися та кожну секунду думати про тих, хто тримає фронт", — говорить військовослужбовець та організаційний директор компанії Run Ukraine Іван Третьяков.

Також на старт символічної дистанції довжиною в сто метрів вийшли ветерани. Це військові, які пройшли або зараз проходять реабілітацію у центрі Next Step та Київському Інституті Реабілітації. Також символічний забіг підтримав військовий та музикант гурту O.Torvald Євген Галич.

Забіг Честі імені Рекрута

"Сьогодні дуже важливо підтримувати такі ініціативи, підтримувати хлопців та їх родини. Адже герої не вмирають і ми повинні про них пам‘ятати", — прокоментував Євген Галич.

На дистанції 10 кілометрів першим фінішував Ігор Панченко (33:23), а Наталя Мельничук (41:30) стала найкращою серед жінок. Олег Шульженко (16:44 хв) та Анастасія Борема (21:10 хв) були найшвидшими на п‘ятірці серед чоловіків і жінок відповідно.

Цікавий факт, що найстарша учасниця забігу — 66-річна британка, яка бігтиме дистанцію онлайн у Великій Британії.

Усі учасники заходу, які здолали свої дистанції, отримали медалі фінішера, які як і сам забіг, дійсно особливі. Адже нагорода символізує бронежилет — один з найголовніших елементів амуніції військовослужбовців, а також шеврон, який допомагає відрізнити своїх від чужих на полі бою.

Організатор — Run Ukraine

Співорганізатор — Recruit

Генеральні партнери — Ukrnafta, PITBULL ACADEMY

Генеральний медійний партнер — 1+1 media

Офіційні партнери — ABRAMS, ДІЛА

Автомобільний партнер — Volvo

Партнери — Smile, ГАДЗ, PSD

Страховий партнер — TASlife

Водний партнер — Моршинська Спорт

Довідка:

Run Ukraine — організатор наймасштабніших бігових заходів України. З 2010 року компанія провела понад 60 міжнародних змагань для любителів бігу та спортивних ентузіастів. Місія Run Ukraine — організовувати спортивно-масові події найвищого рівня, надихати та мотивувати людей займатися бігом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти