Половина Москви може залишитись без світла: експерт назвав важливу умову

29 грудня 2023, 18:17
5358
За словами експерта Олега Жданова, Україна може за допомогою невеликої кількості ударів зробити повний блекаут на території Російської Федерації.
Половина Москви може залишитись без світла: експерт назвав важливу умову
Москва і інші великі міста РФ можуть опинитись без електропостачання / Колаж Главред, фото: Terminal Autonomy, УНІАН

Росії слід чекати на точкові удари по військових об'єктах - по цілях, які є абсолютно легітимними у військовому плані. Україна буде змушена наносити такі удари, інакше це буде нескінченна пісня в плані підживлення ворога. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

Жданов наголошує на тому, що у військовому плані з Кримом буде легше розібратися ніж із Донбасом. Він вказує, що це через те, що до Донбасу є прямі шляхи доступу. Навіть якщо всі мости і залізничні гілки будуть підірвані, можна буде використовувати ґрунтові дороги для транспортування боєприпасів і техніки.

"Тому ми не обійдемося без ударів по РФ. Але це матиме обмежений характер, на жаль. Хоча було б дуже класно наносити масові удари так само, як це робить Росія. Пара блекаутів у російських містах - і ситуація почне різко змінюватися на нашу користь", - сказав Жданов.

відео дня

Він додав, що для того, аби домогтися блекаутів по всій території Росії не знадобиться наносити дуже багато ударів.

"Багато ударів не знадобиться. Пам'ятаю, як під Москвою грохнулася одна підстанція - половина Москви залишилася без світла, і зупинився метрополітен. Така аварія в них була років 10-15 тому. Усього на одній підстанції аварія", - наголошує експерт.

Він акцентує на тому, що потрібно завдавати ударів по Москві і іншим великим містам РФ.

"Але потрібно завдавати ударів по військових об'єктах і аеродромах скрізь, куди дотягнемося. Ось ми вдарили по Енгельсу - і тепер російська стратегічна авіація за Полярним колом. Ми тепер спокійно можемо спостерігати, як ворожі літаки вилітають, поки вони долетять до Каспію, поки вони там скинуть ракети. І ми чекаємо 5-6 годин, поки ракети долетять до Києва. А раніше вони піднімалися з Енгельса, виходили на рубіж, і ми вже бачили ці ракети в повітрі. Різниця є", - говорить Жданов.

Військовий аналітик робить висновок, що Україні цілком під силу погасити світло на російських військових об'єктах, але для цього потрібні кошти.

"Ті ж заводи з виробництва зброї, наприклад, той же Тульський збройовий завод. До речі, Тула виробляє 160 видів патронів. Чому б цей завод не залишити без електрики? Нехай побігають і пошукають нові трансформатори, як ми", - резюмував Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Вибухи на території Росії

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, У Росії 11 листопада стався вибух на пороховому заводі в Тамбові, що призвів до пожежі. За даними російських ЗМІ, вогонь вдалося ліквідувати за півтори години. Площа займання становила 300 квадратних метрів. Тамбовський пороховий завод є одним з найбільших підприємств, що спеціалізуються на виробництві боєприпасів і спецхімії.

У російських ЗМІ 7 листопада повідомлялось про вибухи на військовому аеродромі в Таганрозі.

у Росії розкрили втрати серед окупантів, згідно з цими даними, ворог втратив щонайменше 197 льотчиків. Найбільш "плачевна" для окупантів ситуація серед мотострілків і в Повітряно-десантних військах.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти