Політолог розповів, як Кремль спробує скористатися відставкою Залужного

9 лютого 2024, 18:58
Володимир Цибулько вважає, що головна мета Кремля – це "запустити в Україні дестабілізаційні процеси".
Політолог розповів, як Кремль спробує скористатися відставкою Залужного
/ facebook.com/CinCAFU

Росія може скористатися політичною "турбулентністю", що виникла в Україні через відставку Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Кремль готує нові інформаційно-психологічні операції, зокрема – спрямовані проти представників влади та регіональних лідерів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політичний експерт Володимир Цибулько.

"Загалом скидається на те, що москва планує провести кампанії з дискредитації небезпечних для себе фігур в Україні одразу на трьох рівнях – центральному, регіональному та міжнародному. На центральному рівні цілями будуть такі постаті, як голова СБУ (можливо, ГУР, інших силових органів). На регіональному – місцеві патріоти, передусім – в областях, стосовно яких рф має амбіції на найближчу перспективу (Харків, Дніпро, Запоріжжя). Окрема кампанія буде розгорнута для європейської та американської аудиторій – з метою поставити під сумнів подальшу підтримку України", – зазначив політичний експерт.

відео дня

Як приклад Володимир Цибулько навів нещодавній пропагандистський фільм телеканалу Міноборони РФ "Звєзда", у якому росіяни поширювали фейки про голову Служби безпеки України Василя Малюка.

"Нібито Малюк колись "покривав" незаконний видобуток бурштину на Житомирщині (пропагандистське "кіно" навіть назвали "Янтарный генерал"). Про це з розумним виглядом розповідають такі "експерти" як близнюк шарікова Царьов та інший український зрадник Руслан Калинчук – колишній пропагандист так званої "УПЦ" московського патріархату", – написав Цибулько.

У пропагандистському фільмі згаданий і відомий дніпровський меценат, президент Міжнародного благодійного фонду "Солідарність" Олександр Петровський. Його росіяни "звинувачують" у причетності до отримання українською церквою Томосу про автокефалію. Атаку на Петровського політолог вважає елементом російської кампанії з дискредитації регіональних патріотичних еліт сходу України.

"Синхронно з появою московського "фільму" днями у Дніпрі відбулися дивні мітинги з ознаками проплаченості, де просувалися тези, ідентичні російській пропаганді, зокрема – стосовно Олександра Петровського. І це – під час війни у де-факто прифронтовому місті. Причому схоже на те, що все робиться за підтримки місцевої влади, а також – із розконсервацією місцевих "консерв" – так званих "активістів", – наголосив експерт.

Володимир Цибулько додав, що головна мета Кремля – це "запустити в Україні дестабілізаційні процеси", або, щонайменше – усунути патріотичних діячів.

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, президент Володимир Зеленський відправив у відставку Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. На його місце голова держави призначив генерал-полковника Олександра Сирського, що раніше командував українськими військами на східному напрямку. 9 лютого Зеленський присвоїв Залужному звання "Героя України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти