По всьому світу металургійні компанії показали рекордні прибутки

1 вересня 2021, 14:19
52
По всьому світу металургійні компанії показали рекордні прибутки
По всьому світу металургійні компанії показали рекордні прибутки
Ілюстрація REUTERS

Найбільші металургійні компанії світу за підсумками січня-червня 2021 року отримали рекордні прибутки.

Як пише "Мінпром", це стало можливо в результаті сприятливої цінової кон'юнктури.

Зокрема, шостий у світі виробник сталі – південнокорейська POSCO – оголосила про найвищий квартальний прибуток за всю свою історію (квітень-липень 2021 року), що склав понад 1,9 млрд дол. Це в 10 разів більше, ніж роком раніше. Компанія також збільшила розмір очікуваної виручки в поточному році-до 32 млрд дол.

відео дня

У свою чергу ключовий виробник Японії Nippon Steel за другий квартал 2021 року заробив 1,6 млрд дол чистого прибутку. Зростання продажів, обсягів виробництва і рентабельності дозволило японському металургійному гігантові значно поліпшити прогноз прибутку за підсумками всього фінансового року, який закінчиться 31 березня 2022 року, – до 600 млрд ієн (близько 5,5 млрд дол.).

При цьому холдинг ArcelorMittal, також представлений в Україні металургійним комбінатом "АрселорМіттал Кривий Ріг", за результатами першого півріччя 2021 року отримав 6,29 млрд дол. чистого прибутку, що є кращим показником з 2008 року. Для порівняння, перше півріччя 2020 року ArcelorMittal закінчив зі збитками в 1,68 млрд дол.

Як зазначає видання, такий сприятливий фінансовий результат меткомпаній пояснюється тим, що попит на сировинні товари, зокрема і сталеву продукцію, вже з кінця 2020 року випереджав ринкову пропозицію. Закриті на початку пандемії сталеплавильні потужності не встигли повернутися оперативно в стрій, тому легкий, але постійний товарний голод підстьобував ціни в металургійному сегменті до історичних максимумів останнього десятиліття, а то і більш довгих періодів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти