За програмою Зеленського відкрили 100 "активних парків", ще 500-до кінця року

22 вересня 2021, 13:11
"Активні парки" відрізняються від традиційних тим, що є інтерактивними і цифровізованими.
За програмою Зеленського відкрили 100

Започаткована президентом Володимиром Зеленським програма "Здорова Україна" передбачає відкриття до кінця року 600 "активних парків" по всій країні, в яких можна буде тренуватись всім охочим. Про це у Facebook написав міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Разом із розбудовою спортивної інфраструктури, яка триває у рамках програми "Велике будівництво", це допоможе зробити заняття спортом масовими і доступними для всіх.

"Активні парки - локації здорової України" - це проєкт президента України, який направлений на оздоровлення всієї нації та створення вільного доступу до рухової активності. Вже 100 таких парків відчинили свої "двері" для містян, а до кінця року українці отримають ще 500 таких", - повідомив міністр.

відео дня

За його словами, йдеться не лише про спортивні локації. "Активні парки" відрізняються від традиційних тим, що є інтерактивними і цифровізованими.

"На цих локаціях знаходяться відповідні спортивні елементи, біля яких розміщені QR-коди з доступом до онлайн-тренувань від відомих чемпіонів та українських зірок. Просто навівши камеру телефона на цей код, ви можете отримати корисні поради від відомих людей, кумирів українців та слідувати їхньому прикладу!", - розповідає Гутцайт.

Програми тренування розраховані на різні рівні: від простого до складного. Тому кожен знайде необхідне, і зможе тренуватись сам або позмагатись з друзями. Також на майданчиках будуть координатори, які допоможуть в разі необхідності.

"Головне, що цим можуть користуватися всі верстви населення: від наймолодших до наших дідусів та бабусь", - додав міністр.

Нагадаємо, 11 вересня президент Володимир Зеленський відкрив на столичному ВДНГ перший в країні урбан-парк, де можна безкоштовно займатись сучасними видами спорту. В рамках президентської програми "Велике будівництво" такі парки створять в інших великих містах України та обласних центрах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти