Платні дороги в Україні матимуть безкоштовну альтернативу – Тимошенко

3 червня 2021, 11:38
У рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні вже ведеться робота по двох проєктах концесійних доріг.
Платні дороги в Україні матимуть безкоштовну альтернативу – Тимошенко
Кирило Тимошенко

Про це повідомив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко в інтерв'ю для Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що першими двома платними дорогами стануть траси Краковець - Броди - Рівне та Стрий - Мукачево. На даному етапі фахівці готують документацію і проводять роботу з інвесторами.

При цьому Кирило Тимошенко підкреслив, що платні дороги повинні мати безкоштовну альтернативу.

відео дня

"Ділянка траси від Краковця до Дубна, по якій пролягає шлях з Києва до Львова, непоганий, але односмуговий. Саме тому інвестори зацікавлені, щоб там побудувати ділянку платну дорогу", - сказав заступник голови ОП.

Він додав, що при плануванні концесійних доріг підходи до вибору об'єктів дуже точкові - "щоб було зрозуміло, чому люди будуть їхати по концесійній дорозі".

Тимошенко також нагадав, що у пріоритеті "Великого будівництва" Володимира Зеленського - відновити всі загальнодержавні дороги за два роки.

"Наше завдання - за 2 роки доробити всі загальнонаціональні траси. У минулому році було оновлено 4,5 тис. км доріг "Укравтодору", в цьому році буде стільки ж", - заявив Кирило Тимошенко.

За словами Тимошенка, більшість об'єктів "Великого будівництва" перебувають в активній фазі реалізації.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявив, що Укравтодор планує до кінця 2023 року оновити всю мережу трас між містами, яка становить близько 20 тис. км.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти