Переговори наблизились: Україна готується до зустрічі Зеленського і Сі Цзіньпіна

30 липня 2024, 16:25
602
Нещодавній візит очільника МЗС України вплинув на розвиток дипломатичного діалогу з Китаєм.
Владимир Зеленский, Си Цзиньпин
Підготовка до зустрічі очільників України і Китаю триває / Колаж: Главред, фото: flickr, Володимир Зеленський

Цього року Україна і Китай динамічно розвиває діалог, зокрема для того, щоб провести зустріч між президентами країн - Володимиром Зеленським та Сі Цзіньпіном. Про це під час брифінгу розповів речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

"Українсько-китайський діалог дуже динамічно розвивається, особливо цього року. І ми переконані, що він продовжить розвиватися на різних рівнях, будуть ще зустрічі і розмови", - каже представник МЗС.

Тихий відзначив, що робота над зустріччю Зеленського та Сі Цзіньпіна ведеться постійно, але нещодавній візит міністра закордонних справ України наблизив прямі переговори між очільниками країн.

відео дня

"Але коли така зустріч буде, коли ця домовленість буде досягнута, ранувато говорити", - додав речник МЗС.

Хто такий Георгій Тихий?

Георгій Тихий - український журналіст, радник із комунікацій міністра закордонних справ України (2020–2024), речник Міністерства закордонних справ України (з 15 липня 2024 року), пише Вікіпедія.

Діалог України і Китаю - останні новини

Напередодні президент Володимир Зеленський зробив заяву щодо робочого візиту глави МЗС Дмитра Кулеба у Китай. Пекін, за словами глави держави, підтримує територіальну цілісність України.

До цього Зеленський говорив безпосередньо з лідером Китаю по телефону. Сі Цзіньпін сказав президенту України, що не буде продавати і передавати зброю Росії.

Раніше стало відомо, що Китай має альтернативний погляд на мир в Україні і Зеленський заявив, що він може підготувати альтернативну формулу миру. Якщо КНР поділяє цей шлях до миру, то разом з Україною буде знайдено можливість для діалогу.

Інші новини про Китай:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти