Переговори щодо участі США в консультаціях стосовно Донбасу: у Кравчука розкрили ймовірні терміни

8 липня 2021, 03:02
88
Київ хоче залучення США до вирішення питань у Нормандському та Мінському форматах.
Україна-США
США можуть приєднатися до переговорів щодо Донбасу / УНІАН

Тривають переговори з приводу залучення США до переговорів щодо Донбасу, заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, консультації тривають на рівні політичних радників у нормандському форматі.

"Навіть називалося прізвище - Вікторія Нуланд як призначена США особа, яка керує питанням вирішення кризи на сході України і в Криму", - нагадав спікер української делегації в ТКГ.

Він пояснив, що конкретні новини з цього приводу можуть з'явитися в серпні після візиту президента України до Сполучених Штатів і прямих переговорів з президентом США.

"Як я розумію, ми хочемо, щоб США в тому чи іншому вигляді були залучені до питань, які вирішуються в нормандському і Мінському форматах, взяли там активну участь і здійснили певні зусилля для того, щоб питання, які були підняті під час останнього Паризького саміту, зрушилися з місця і почали реалізовуватися – перш за все, гуманітарні питання і безпека", - додав Арестович.

Раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Financial Times заявив, що необхідно внести зміни до Мінських угод. Він додав, що, крім США, в нормандських переговорах по Донбасу можуть брати участь Великобританія або Канада.

На думку Зеленського, для вирішення російсько-українського конфлікту на Донбасі слідує проводити роботу в рамках нормандського формату, вести прямий діалог з Путіним і підключати до питання Вашингтон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти