Партизани влаштували "полювання" на колаборантів і окупантів, в армії РФ - масове дезертирство - ISW

12 липня 2022, 07:19оновлено 12 липня 2022, 09:58
980
Кремлю не вдається зміцнити адміністративний контроль над окупованими територіями через активну діяльність українського опору.
військовий РФ, війна в Україні
Військові РФ відмовляються брати участь у бойових діях в Україні / Фото УНІАН

Російські окупаційні війська продовжують стикатися з дезертирством і нестачею особового складу для війни проти України. Разом з тим партизани в тимчасово захоплених містах влаштували "полювання" на окупантів та їхніх поплічників. Це заважає планам Кремля зміцнити адміністративний контроль над окупованими територіями.

Як пишуть аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на проросійський Telegram-канал "Москва зовет", 300 військовослужбовців 205-ї окремої мотострілецької бригади 49-ї загальновійськової армії РФ відмовилися брати участь у бойових діях.

Генеральний штаб ЗСУ раніше повідомляв, що 205-а окрема мотострілецька бригада (базується в Будьонівську Ставропольського краю) ще 3 березня була перекинута в Маріуполь і Запорізьку область.

відео дня

"У російських військах почастішали випадки непокори і дезертирства", – зазначають в ISW.

Тим часом 10 і 11 липня українські партизани продовжили переслідувати окупантів і колаборантів. Український центр опору і російські Telegram-канали підтвердили, що невідомі вбили призначеного Росією "главу" Великого Бурлука (північний схід Харківської області) Євгена Юнакова, заклавши вибуховий пристрій в його авто.

Напад стався всього через чотири дні після того, як російська "влада" оголосила про створення так званої адміністрації в окупованих населених пунктах Харківської області.

Пропагандистський блогер Юрій Котьонок заявив, що невідомі (імовірно, українські партизани) намагалися вбити призначеного Росією "главу військово-цивільної адміністрації Херсонської області" Володимира Сальдо, заклавши саморобний вибуховий пристрій біля його під'їзду.

11 липня російські ЗМІ повідомили, що було скоєно замах на "главу" Мелітопольського району Андрія Сігуту.

читайте такожПартизанський рух у Сєвєродонецьку: місцеве підпілля передало "привіт" Кадирову та його бойовикам

Як повідомляв Главред, у тимчасово окупованому Херсоні місцеві партизани передали новий полум'яний "привіт" херсонським колаборантам. В межах міста вони масово розклеїли листівки з фотографіями поплічників російських окупантів зі словами "Готуйтеся!".

Раніше глава Миколаївської ОВА Віталій Кім попередив окупантів, що від потужних ударів воїнів ЗСУ їм сховатися не вдасться, і у Херсоні горітиме ще більше складів з боєприпасами і ворожих командних пунктів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти