Папа Римський зганьбився скандальною заявою: запропонував Україні здатися

9 березня 2024, 21:13оновлено 9 березня, 22:13
572
Переговори мають відбуватися за посередництва інших країн, серед яких Франциск назвав Туреччину.

Папа Римський Франциск
Папа Римський запропонував Україні здатися / Фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського, ua.depositphotos.com

Папа Римський Франциск влип у справжнісінький скандал, фактично запропонувавши Україні здатися на милість країни-агресора РФ.

За його словами, Україні нібито потрібно знайти мужність підняти "білий прапор". Про це повідомляє Reuters.

відео дня

Зазначається, що в інтерв'ю швейцарському телеканалу RSI, яке відбулося в лютому і має бути опубліковано 20 березня, понтифік відповідає на запитання про те, чи потрібно Україні підняти "білий прапор" і піти на переговори з РФ, незважаючи на те, що багато хто каже, що це узаконить агресію Москви.

"Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти "білий прапор" і веде переговори", - сказав Франциск.

Він також висунув пропозицію про те, що переговори мають відбуватися за посередництва інших країн, серед яких він назвав Туреччину.

"Можна відчувати сором. Але скільки людей загинуло в результаті? Потрібно вести переговори. Не соромтеся вести переговори, поки ситуація не погіршилася", - просуває Папа Римський пораженські твердження.

При цьому він пропонує врегулювати не тільки війну України з РФ, а також війну Ізраїлю з ХАМАС, додавши, що "переговори - це не капітуляція".

Переговори з РФ - що відомо

Переговори України та Росії спочатку на території Білорусі, а потім у Туреччині відбулися навесні 2022 року.

10 березня в рамках дипломатичного форуму в Антальї пройшла зустріч міністрів закордонних справ України та Росії Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова, а переговори на рівні делегацій стартували 29 березня в Стамбулі.
У ході зустрічі українська сторона передала російським делегатам проект угоди - так зване "Стамбульське комюніке".

Упродовж квітня сторони обговорювали проект угоди по відеозв'язку на рівні делегатів та робочих груп, але до травня були змушені визнати, що переговори забуксували.

24 листопада 2023 року Давид Арахамія заявив, що на переговорах, що проходили в лютому-березні 2022 року в Білорусі та Туреччині, делегація з Москви обіцяла Києву укладення миру за відмову від вступу до НАТО. За його словами, Україна відмовилася через відсутність довіри до росіян, також довелося б змінювати Конституцію, а тодішній прем'єр-мінітр Великої Британії Борис Джонсон нібито пропонував "просто воювати".

Пізніше колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Стамбульські переговори були цілком реальні та вели до мирної угоди на вигідних для України умовах.

Заяви Папи Римського про війну в Україні

Нагадаємо, Папа Римський цинічно закликав росіян "крокувати вперед", думаючи про "велику Росію". В Україні відреагували на заяву і назвали це "імперіалістичною пропагандою".

Раніше Папа Римський натякнув на секретну миротворчу місію Ватикану в Україні. Глава католицької церкви висловив надію на можливість стати посередником між Україною та країною-агресором РФ.

Папа Римський зустрівся з другою після Кирила людиною в РПЦ. Митрополит Антоній зайняв почесне місце на загальній аудієнції Франциска на площі Святого Петра. Із представником РПЦ Папа Римський говорив довше, ніж з іншими.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти