Пам'ятник і звання Героя України: після смерті Кернеса з'явилися петиції

18 грудня 2020, 00:52
Пропозиції оприлюднені на сайті глави держави.
Кернес
Кернесу хочуть встановити пам'ятник / УНІАН

На офіційному ресурсі президента Володимира Зеленського з'явилися пропозиції щодо присвоєння звання Героя України меру Харкова Геннадію Кернесу, а також про встановлення в місті пам'ятника колишньому керівнику.

Відповідні заяви були зареєстровані на сайті електронних петицій 17 грудня.

Петиція про встановлення пам'ятника меру Харкова стверджує, що Кернес розвивав місто всупереч економічним і політичним потрясінням в країні.

"Звертаюся з проханням розглянути зазначену петицію і прийняти рішення про пам'ять, шляхом сприяння в питанні встановлення пам'ятника Геннадію Адольфовичу Кернесу, як кращому і видатному міському голові за всю історію міста Харкова та історію сучасної держави", — йдеться у зверненні.

В петиції про присвоєння Кернесу звання Героя України зазначається, що мер став зразком лідерства і самовіддачі для всієї країни і всіх мерів міст.

"Звертаюся з проханням... прийняти рішення про присвоєння Геннадію Адольфовичу Кернесу вищої державної нагороди-Героя України (посмертно), як кращому і видатному міському голові за всю історію міста Харкова та історію сучасної держави, і за вагомий внесок у розвиток органів місцевого самоврядування", — йдеться в тексті документа.

читайте такожГеращенко озвучив ймовірні кандидатури на посаду мера Харкова

Геннадій Кернес помер

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти