Боротьба за Харків: політолог спрогнозував, що чекає місто після смерті Кернеса

17 грудня 2020, 10:50
В цілому, жодних катаклізмів у Харкові не буде, вважає Андрій Золотарьов.
Кернес
Кернес помер у ніч на 17 грудня / instagram Геннадія Кернеса

Після смерті мера Харкова Геннадія Кернеса містом керуватиме секретар міськради Ігор Терехов. До моменту виборів, які відбудуться в місті, Терехов може виявитися людиною, яка увійде в орбіту міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Таку думку Главреду висловив політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

За його словами, поточна посада Терехова - це ключова позиція, з якою найлегше заходити у виборчу кампанію. І той, хто зуміє позиціонувати себе як наступника Геннадія Кернеса, матиме кращі стартові можливості й навіть може виграти вибори.

відео дня

Політолог вважає, що охочих поборотися за спадщину Кернеса буде чимало.

"Напевно ОПЗЖ захоче отримати в Харкові політичний реванш, оскільки управління першою столицею України є дуже важливим для Медведчука. Тим більше, що ця політсила має високий рейтинг в регіоні, тому програвати Харків було б несолідно. Зокрема, одним з можливих кандидатів може стати Олександр Фельдман - бізнесмен і член фракції ОПЗЖ, який є досить популярною людиною в Харкові", - зазначив Золотарьов.

Ще один імовірний кандидат на посилення впливу в Харкові – глава МВС України Арсен Аваков.

"У нього в Харкові дуже хороші позиції - це випливає з того, що йому вдалося відсунути з керівництва облрадою Харкова Сергія Чернова (він очолював міськраду впродовж 12 років), і поставити на його місце більш віддану Авакову фігуру – Артура Товмасяна. І хоча Товмасян і є представником Слуги народу, у мене складається враження, що він буде, швидше, слугою Авакова", - зазначив політолог.

За його словами, Терехов, в якому харків'яни бачитимуть наступника Кернеса, також з часом може опинитися в орбіті Авакова, оскільки він не є самостійною політичною фігурою і йому доведеться шукати точку опори.

В цілому, як прогнозує Золотарьов, жодних катаклізмів у Харкові не буде. Однак, політична боротьба може негативно позначитися на роботі міського господарства.

Смерть Кернеса - про що повідомляв Главред:

  • Мер Харкова помер від наслідків коронавірусу в ніч на 17 грудня. Про смерть Геннадія Кернеса повідомив його друг і бізнесмен Павло Фукс.
  • Пізніше інформацію про смерть Кернеса підтвердили його дружина Оксана Гайсинська та пасинок Родіон.
  • Як уточнив секретар міськради Харкова Ігор Терехов, питання дати і місця похорону Кернеса вирішуватимуть у найближчі години.

Геннадій Кернес - здоров'я: про що потрібно знати

  • У вересні стало відомо, що Кернес підхопив коронавірус COVID-19, і у нього розвинулося двостороннє запалення легенів. Мера Харкова відправили на лікування в берлінську клініку Шаріте.
  • Німецькі лікарі пізніше поділилися, що Кернесу стає краще. На початку жовтня з'явилася інформація, що Кернес здав тест на COVID-19, і він дав негативний результат.
  • 11 грудня бізнесмен і друг мера Харкова Павло Фукс повідомив, що стан Кернеса погіршився. За його словами, у чиновника повністю відмовила друга нирка.
  • Підприємець додав, що чиновник перебуває на діалізі. Діалізом називають процедуру, що замінює найважливіші функції нирок – - під час неї з організму видаляються продукти життєдіяльності, які накопичуються в крові, і надлишкова рідина.
  • 12 грудня син мера Харкова - депутат Харківської облради Кирило Кернес - спростував інформацію Фукса про те, що у Геннадія Кернеса відмовила нирка.
  • Раніше Фукс повідомляв, що глава Харкова планує повернутися в Україну до початку 2021 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти