Ставлення українців до Росії погіршилося – нове опитування

7 жовтня 2020, 14:55оновлено 7 жовтня 2020, 17:11
За словами соціологів, вдруге за історію спостережень у парадигмі ставлення українців до РФ і росіян до України склалася унікальна ситуація.
Росія, Україна
Ставлення українців до Росії стало гірше / УНІАН

У серпні-вересні нинішнього року ставлення українців до РФ дещо погіршилося, а ставлення росіян до України дещо покращилося.

Про це свідчать результати опитувань, які провели 12-16 вересня Київський міжнародний інститут соціології та 20-26 серпня російська дослідницька організація Левада-Центр.

За словами соціологів, на цей час вдруге за історію спостережень жителі РФ краще ставляться до України, аніж навпаки.

відео дня

"За весь період спостережень (крім вересня-2019) українці краще ставилися до Росії, ніж росіяни до України. У серпні-вересні 2020 року ставлення українців до Росії знову погіршилося, а ставлення росіян до України трохи покращилося і вдруге за історію спостережень росіяни краще ставляться до України, ніж українці до Росії (але різниця мінімальна)", - заявили вони.

В Україні у вересні 2020 року добре або дуже добре ставилося до Росії 42% українців, а погано або дуже погано теж 42%. 16% респондентів не визначилися.

У Росії добре або дуже добре ставилися до України 48% населення, погано або дуже погано – 43%. 9% респондентів не визначилися.

Ставлення українців до Росії погіршилося  – нове опитування

Соціологи відзначають-ставлення українців до Росії помітно коливається в залежності від регіону: на Заході вкрай позитивно ставляться до РФ 30% респондентів, в центрі – 38%, на півдні – 52%, на Сході – 56%.

У той же час більшість тих, хто негативно ставиться до Росії, сконцентрована в західних регіонах України.

Однак, соціологи особливо відзначають той факт, що дані опитування не є повністю еквівалентними. З тієї причини, що в Росії дослідження проводилося методом особистого інтерв'ю, а в Україні – методом телефонного опитування.

читайте також14% українців бачать в епідемії коронавірусу серйозну загрозу: свіже опитування

Опитування українців - що було раніше:

  • Соціологічне дослідження, проведене в серпні Центром імені Разумкова спільно з Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва продемонструвало - більшість українців (60,3%) вважають, що війну на Донбасі почала Росія.
  • До того опитування Центру Соціальний моніторинг продемонструвало - близько 45% українців висловилися за те, щоб надати непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей автономію у складі України (для того, щоб припинити війну на Донбасі).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти