Відкрито рух усіма смугами Хаджибейського мосту - Тимошенко

28 квітня 2021, 16:28
Міст став безпечнішим як для водіїв, так і для пішоходів.
Відкрито рух усіма смугами Хаджибейського мосту - Тимошенко

Міст через Хаджибейський лиман, який не могли відремонтувати з 2008 року, капітально оновили та модернізували в ході реалізації програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Рух мостом було повністю відкрито у середу, 28 квітня.

Про це повідомив у Facebook заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко.

"Сьогодні ми відкрили повноцінний рух на найвідомішому довгобуді Одещини – мосту через Хаджибейський лиман. Відтепер там 3 смуги у напрямку Одеси і ще 3 – у напрямку Києва. Легендарні затори на під'їзді до Одеси у цьому місці відійдуть у минуле", - написав він.

відео дня

За словами Тимошенка, міст почали капітально ремонтувати ще у 2008 році, але роботи майже відразу було призупинено.

"У 2020-му ми включили цей об'єкт до програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Уже в серпні відкрили рух по трьох смугах, а сьогодні – якраз напередодні травневих вихідних – іще по трьох", - сказав він.

Роботи було виконано з випередженням графіку, зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Відкрито рух усіма смугами Хаджибейського мосту - Тимошенко

"У рамках "Великого будівництва" ми не просто успішно завершили міст — але й змогли випередити графік на 15 місяців. Мостобудівники працювали у безперервному режимі на лівому проїзді навіть у зимові морози, аби завершити об’єкт вчасно — до травневих свят", - розповів він.

Збільшення кількості смуг дозволило вирішити проблему невідповідності інфраструктури мосту сучасній інтенсивності руху, яка становить до 35 тисяч автомобілів на добу. Сучасний проєкт витримуватиме потік навіть у 40 і 60 тисяч автомобілів на добу.

Міст став безпечнішим як для водіїв, так і для пішоходів. Облаштовано тротуари вздовж правої та лівої сторін мосту, а також металеве бар’єрне огородження.

"Ми не просто усуваємо проблеми, але й працюємо на їх попередження. Вже у травні цього року почнеться монтаж майданчика Weigh-in-Motion. До завершення робіт система автоматичного стягнення штрафів з перевантажених вантажівок має нарешті запрацювати — чекаємо гарних новин з Верховної ради України", - наголосив Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко розповів, що Південну об’їзну дорогу Дніпра, яку безуспішно будували близько 10 років, за програми Президента планують завершити до цьогорічного Дня Незалежності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти