Олександр Моторний прокоментував удар російського дрона перед автівкою знімальної групи ТСН на Донеччині

30 серпня 2024, 22:39
37
Моторний

Знімальна група ТСН, телеканалу 1+1 Марафон (телемарафон "Єдині новини"), під час виконання редакційного завдання в Покровському районі, на Донеччині потрапила під удар російського FPV-дрона. В момент атаки, в службовому автомобілі перебували журналіст Олександр Моторний, оператор Данило Лисенко та водій Олег Мостовий. Безпілотний керований боєприпас розірвався за кілька метрів від автівки журналістів.

Олександр Моторний разом з колегами готували матеріал про евакуацію цивільних з містечок та селищ навколо Покровська. В дорозі вони супроводжували волонтерський мікроавтобус, який і забирав людей. Інцидент трапився за 7-8 кілометрів тиловіше Селидового, на яке зараз наступають окупанти. В момент удару мікроавтобус був вщент заповнений дорослими та дітьми, які тікали від жахів російської агресії.

"Нам на зустріч, буквально метрів за 200 (до місця атаки дрона - ред.) пролетіла військова машина, яка блимала нам фарами. Нам пощастило, що водій буса прочитав, вочевидь, попередження, що є якась небезпека і увімкнув "аварійки" буквально на місці повороту. А наш водій Олег Мостовий встиг відреагувати, якось навіть інтуїтивно. Він встиг натиснути на гальма, бо секундою пізніше, дрон впав би нам, щонайменше, на капот", розповідає Олександр Моторний.

відео дня

Зафільмувати момент атаки російського дрона допоміг, вочевидь, досвід та "професійне відчуття" оператора групи, Данила Лисенка.

"По дорозі ми побачили, що горить терикон. Оператор Даня (Данило Лисенко - ред.) почав знімати. Каже: о, терикон горить, щось прилетіло. І секунд за 20 до цього моменту (падіння дрона - ред.) він увімкнув камеру і почав знімати", каже Олександр Моторний.

На щастя, від удару ніхто не постраждав. Лобове скло автівки, в якій їхала знімальна група, врятувала бронеплівка. Пасажири мікроавтобуса відбулися переляком.

"Головна проблема російські дрони зараз здатні залітати глибоко в тил Силам Оборони", - пояснює Олександр Моторний.

"Це був цивільний транспорт. Вони свідомо били по цивільному транспорту. Це точно не було полювання на журналістів. Це була евакуаційна машина, вона червона - навмисно така зроблена, щоб було видно. Просто росіяни, такі є! Вони, без жодних вагань атакують не надто розбираючи - і військових, і цивільних", наголошує журналіст.

Детальніше дивіться у сюжеті ТСН за посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти