Окупанти накопичують великі резерви у Донецьку: готуються до нового наступу на Авдіївку

15 січня 2024, 17:20
158
Окупанти значно послабили свої наступальні дії на Авдіївському напрямку тоді, коли вдарили морози й намагаються компенсувати це зараз.
Окупанти накопичують великі резерви у Донецьку: готуються до нового наступу на Авдіївку
Окупанти стягують техніку та живу силу / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот: deepstatemap

Офіцер "Легіону Свободи" Максим Морозов повідомив, що російська армія накопичує сили та засоби в тимчасово окупованих Донецьку та Макіївці для відновлення наступальних дій біля Авдіївки.

"Варто наголосити - окупанти програли битву за Авдіївку у 2023 році. Росіяни зазнали величезних втрат у живій силі та техніці. Про це варто говорити. Втім, звичайно ми не збираємось відпочивати й готуємось до нових наступів росіян на Авдіївському напрямку. Оскільки ми чудово розуміємо, що ворог хоче взяти реванш. Вони накопичують сили та резерви для поновлення наступальних дій на Авдіївку", - розповів Морозов в ефірі Еспресо.

За словами Морозова, окупанти накопичують сили та засоби для відновлення наступальних дій на Авдіївському напрямку.

відео дня

"Окупанти значно послабили свої наступальні дії на Авдіївському напрямку тоді, коли вдарили морози й намагаються компенсувати це посиленням ударів керованими авіаційними бомбами. Зокрема, за останні кілька тижнів вони завдали понад 250 ударів такими бомбами. Вони програли всі битви за Авдіївку і зараз планують взяти реванш. Вони накопичують досить потужний резерв сил та засобів у тимчасово окупованому Донецьку та Макіївці. Це величезні бригади та підрозділи так званих Шторм Z, а також потужний бронетанковий кулак. Тому Сили оборони на Авдіївському напрямку напоготові та будуть реагувати на всі дії окупантів. Ми продовжуємо битись за Авдіївку", - додав він.

Новий наступ РФ: що відомо

Нагадаємо, що росіяни готуються до масштабного наступу. Денис Попович наголосив, що навіть при провалі деяких завдань російські війська продовжують діяти на фронті, і зараз спостерігається фаза затишшя.

Синєгубов назвав основні цілі наступу росіян на Харківщині. Голова ОВА повідомив, що ворог намагається взяти Синьківку, оскільки її захоплення відкриє для нього майбутні перспективи для продовження окупації області та блокування Куп'янська.

Експерт назвав небезпечні напрямки наступу російської армії. Олександр Коваленко зазничив, що на початок 2024 року угруповування ворога, яке оперує в районі Авдіївки, збільшено з 40 тис. особового складу до 45 тис.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти