Окупанти Криму поставили голову Меджлісу на облік як "схильного до тероризму"

15 вересня 2021, 20:21оновлено 15 вересня 2021, 21:04
Джелялов розповів адвокату, що його утримують у "спецблоці" - спеціальному відділку СІЗО, де максимально обмежена взаємодія із зовнішнім світом/
Окупанти Криму поставили голову Меджлісу на облік як 'схильного до тероризму'

Заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова поставили на облік у кримському СІЗО як схильного до тероризму та екстремізму. Російські окупанти утримують Джелялова в спеціальному відділі ізолятора Сімферополя, повідомляє РБК-Україна з посиланням на адвоката Миколу Полозова, який захищає представника Меджлісу.

"Буквально напередодні нашої зустрічі Наріману повідомили, що його поставили на облік як особу, схильну до терористичних і екстремістських злочинів. Що явно свідчить про повне незнання співробітниками СІЗО принципів кримінального процесу і такого поняття як презумпція невинності. Звичайно ж, всі подібні незаконні адміністративні рішення ми будемо оскаржувати", - сказав адвокат.

За словами Полозова, заарештований окупантами Джелялов виглядає добре, на здоров'я не скаржиться. Джелялов розповів адвокату, що його утримують у "спецблоці" - спеціальному відділку СІЗО, де максимально обмежена взаємодія із зовнішнім світом та іншими ув'язненими.

відео дня

читайте такожЗаступник голови Меджлісу загрожує до 15 років в'язниці

"Також Наріман розповів, що тюремні лікарі провели його огляд і зробили щеплення від віспи і гепатиту, пояснивши йому це тим, що в даній установі багато різної зарази і необхідно себе убезпечити", - додав адвокат.

Нагадаємо, раніше, 17 серпня, президент України Володимир Зеленський у своєму Twitter-акаунті, коментуючи обшуки у кримських татар на окупованому півострові, різко розкритикував дії російських силовиків і закликав до негайного звільнення затриманих.

"РФ знову допускає кричуще порушення прав людини в окупованому Криму. Сьогодні вранці в будинках кримських татар пройшли обшуки і затримання. Ці неприпустимі переслідування повинні бути негайно припинені, а люди-звільнені. Світова спільнота повинна належним чином відреагувати на порушення", - написав гарант української Конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти