Окупанти цілу ніч бомбили військовий шпиталь в Маріуполі, під завалами багато загиблих

28 квітня 2022, 15:30
Руїни уже розбомбленого приміщення російські загарбники обстріляли з кораблів. Українські бійці зараз відкопують загиблих.
Окупанти цілу ніч бомбили військовий шпиталь в Маріуполі, під завалами багато загиблих
Окупанти цілу ніч бомбили військовий шпиталь в Маріуполі/ Скрін з відео, Reuters

У Маріуполі окупанти цілу ніч масово скидали багатотонні авіабомби на військовий польовий шпиталь, який розташований на території заводу Азовсталь. Там перебували поранені захисники України.

Після того, як шпиталь уже розбомбили, окупанти обстріляли руїни з корабельної артилерії. Про це повідомили у батальйоні "Азов".

Зазначається, що авіабомби, які скидали на приміщення з розташованим там шпиталем, були здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди.

Серед уже поранених українських бійців, які отримували допомогу у шпиталі, є загиблі, наново поранені і контужені.

"Через ворожу атаку частина приміщення завалилася – зокрема операційна, що унеможливлює тепер допомагати нашим воїнам навіть в тих умовах, що були раніше", – зазначили в "Азові".

У батальйоні нагадали, що згідно з Женевською конвенцією на стаціонарні та пересувні медичні установи не мають здійснюватися напади, цим документом має гарантуватися їхній захист. Таким захистом повинні користуватися поранені та хворі, незалежно від того, цивільні вони чи військові.

"Закликаємо міжнародні організації з захисту прав людини відреагувати на те, що росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, що вже не можуть тримати в руках зброю", – йдеться у повідомленні.

Також у батальйоні "Азов" оприлюднили відео, на якому були зафіксовані спроби розкопати завалені уламками тіла загиблих українських бійців.

"Відео було знято одразу після обстрілу. На кадрах видно, як відкопують завалених загиблих військових, що перебували в шпиталі з важкими пораненнями, та надають першу домедичну допомогу постраждалим", – зазначається у повідомленні.

У своєму відеозверненні вранці у четвер, 28 квітня, заступник командира полку "Азов" капітан Святослав "Калина" Паламар заявив, що ця ніч була дуже важкою, а також закликав військово-політичне керівництво України до деблокади міста.

"Ця ніч – це просто колосальна кількість авіаударів, фосфорних бомб, ракет, арти, і всього, що може використати варвар проти людства. Для всіх військових слова і дія – це одне і те ж. Тому нам важко усвідомити, чому нам обіцяють та не діють", – сказав він.

Заяви росіян про "захоплення" Маріуполя

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів російському диктатору Володимиру Путіну про нібито повне "захоплення" Маріуполя. Після цього Путін у розмові з міністром назвав недоцільним проводити штурм заводу Азовсталь і сказав скасувати його, проте наказав заблокувати промислову зону.

Після таких заяв російської сторони у полку "Азов", бійці якого утримують частину Маріуполя, заявили, що продовжують знищувати в місті російську військову техніку і живу силу противника.

Пізніше військовий експерт розповів, чому Путін відмовився штурмувати Азовсталь. Російські окупанти аж ніяк не можуть остаточно і конкретно впоратися із запеклим опором бійців полку "Азов", каже військовий експерт Олег Жданов.

Також повідомлялося, що біля оточеного російськими окупантами Маріуполя Донецької області виявлена ще одна братська могила, куди загарбники звозять тіла вбитих ними мирних громадян. Вона розташована поруч з кладовищем окупованого села Виноградне, яке знаходиться в 5-6 кілометрах від міста.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти