Окупантів вибивають касетними бомбами: РФ терміново зміцнює оборону Маріуполя

6 вересня 2023, 11:06оновлено 6 вересня 2023, 12:01
Російські окупанти облаштовують оборонні рубежі та будують бліндажі.
всу
ЗСУ просуваються на Маріупольському напрямку / Колаж: Главред, Фото: 22 окрема механізована бригада, 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

Підрозділи Збройних сил України відновили наступ на ділянці Новодонецьке-Новомайорське на Времівському виступі у Донецькій області.

"Після декількох днів артпідготовки противник перейшов до наступальних дій на ділянці Новодонецьке — Новомайорське. Найбільша активність спостерігається в районі селища Новодонецьке - є спроби прориву із застосуванням великої кількості бронетехніки", - йдеться в повідомленні окупантів РФ.

Також окупанти скаржаться, що крім гнітючого "психологічного впливу" на особовий склад, українська артпідготовка з використанням касетних боєприпасів нейтралізувала мінні загородження на підступах до Новодонецького. Росіяни також визнають, що ЗСУ вдалося просунутися на цьому напрямку.

відео дня

РФ будує нові оборонні рубежі під Маріуполем

Російські окупанти облаштовують оборонні рубежі і будують бліндажі в районі кількох сіл під Маріуполем, розповів в Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Окупанти продовжують будувати і облаштовувати укріплення в районі с.Нікольське в бік Розівки. Тепер везуть ліс - облаштовують бліндажі", - розповів він.

Крім того, за словами радника мера, військову техніку окупанти знову переміщують у цивільних вантажівках, одразу маскуючи під "дерева".

"Це поки характерно виключно для Нікольського району", - констатував Андрющенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що після прильоту по базі російських окупантів в селі Юр'ївка, розташованому всього в двох десятках кілометрів від тимчасово окупованого Маріуполя в Донецькій області, в маріупольську лікарню привезли 50 поранених російських загарбників.

Раніше повідомлялося про те, що десятки окупантів злетіли у повітря під Маріуполем після прильоту по базі військових РФ.

Нагадаємо, українські військові потужно вдарили по російських загарбниках у тимчасово окупованому місті Токмак Запорізької області. Під час "прильотів" російські окупанти зазнали втрат серед особового складу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти