ОГП розслідує крадіжку цілого лісу під Києвом, підозрюють місцевого депутата - ЗМІ

24 грудня 2021, 13:14
За словами правоохоронців, слідство ще з’ясовує розмір завданих збитків.
ОГП розслідує крадіжку цілого лісу під Києвом, підозрюють місцевого депутата - ЗМІ
zaxid.net

Офіс генерального прокурора України розпочав кримінальне провадження щодо заволодіння землею громади групою осіб на чолі з депутатом Бориспільської ОТГ Дмитром Сулимою, повідомляють Подробности.

Дмитро Сулима є першим номером списку "Європейської солідарності" на виборах до Бориспільської ОТГ.

В рамках кримінального провадження Печерський суд наклав арешт на вкрадені землі громади на час слідства.

відео дня

"Ми усяке бачили, але унікальність цієї справи в тому, що під Києвом, практично, вивели у приватну власність цілий ліс", - повідоми в один із слідчих у кримінальному провадженні.

Також, за словами працівника прокуратури, злочинна група на чолі з депутатом Бориспільської ОТГ Сулимою Дмитром винайшла нову небезпечну злочинну схему. Підробляючи документи, вони оформляли й продавали неіснуючі земельні ділянки, які знаходяться прямо в руслі Дніпра. Пізніше, змінюючи русло річки, ці ділянки намивалися піском. Й оформлялися заднім числом, зазначає видання.

Така діяльність завдала значної екологічної шкоди.

Як пишуть Подробности посилаючись на правоохоронців, слідство ще з’ясовує розмір завданих збитків групою осіб, яку очолював Дмитро Сулима.

"Ми проводимо перевірку й інших намивних ділянок на річці Дніпро й їх законність. По закінченню будемо розуміти розмах діяльності цієї злочинної групи й розмір шкоди, яку вона завдала громаді й екології Дніпра. Але зараз можемо говорити про десятки ділянок та мільйони збитків", - зазначають слідчі.

Сам Дмитро Сулима, а також Бориспільська організація "Європейської солідарності", список якої очолював депутат поки що ситуацію не коментують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти