Офіс генпрокурора у справі зрадника Тарпана співпрацює з іноземними державами: у Монако він "відмив" понад 21 млн євро

14 серпня 2024, 18:15
204
Офіс генпрокурора у справі зрадника Тарпана співпрацює з іноземними державами: у Монако він 'відмив' понад 21 млн євро

У кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього депутата Одеської облради Руслана Тарпана в розкраданні державних коштів на проекті "Глибоководний випуск", Офіс генерального прокурора скерував запит на його екстрадицію до ОАЕ. Крім того, ведеться робота, спрямована на затримання втікача за допомогою залучення правоохоронці інших іноземних держав. Про це йдеться у відповіді прокуратури Одеської області, що за дорученням ОГП, була надана на запит платформи "Доступ до правди".

"Згідно з інформацією наданою структурними підрозділами обласної прокуратури повідомляю, що слідчим управлінням ГУНП в Одеській області з 10.11.2021 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні No 42019160000000581 від 16.10.2019 за підозрою Т. (Руслан Тарпан, - ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3ст. 27, ч. 1ст. 366, ч. 3ст. 27, ч. 2ст. 358, ч. 5 ст. 191, ч. 3ст. 28, ч. 1ст. 366, .ч 3ст. 28, ч. 3ст. 358, ч. 3ст. 209, ч. 2ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 3ст. 28, ч. 4 ст. 358 К України. Повідомляю, що Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України 02.02.2023 до обліків Генерального секретаріату Інтерполу було внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення стосовно Т. (Руслан Тарпан, - ред.). У звʼязку з оголошенням міжнародного розшуку, в базах даних Інтерполу, 10.02.2023 стосовно підозрюваного опубліковано Червоне оповіщення. Крім того, органом досудового розслідування ініційовано заходи в рамках міжнародно-правового співробітництва, зокрема направлено запит про видачу (екстрадицію) підозрюваного з Обʼєднаних Арабських Еміратів", - повідомили прокурори.

Крім того, органи прокуратури повідомили про те, що вживають заходів зі встановлення інших країн можливого перебування втікача Тарпана, а також реалізують звернення з міжнародно-правовою допомогою до правоохоронних органів іноземних держав.>> Водночас інформація про ці країни та суть міжнародно-правових запитів до них становлять наразі таємницю слідства.

відео дня

Як відомо, Тарпан обвинувачується у розкраданні близько 300 млн грн на будівництві "Глибоководного випуску" в Одесі. Також у подальшому їх відмиванні спільно з дружиною Оксаною Шишковською, зокрема, в Монако, де остання вже отримала підозру.

Князівство Монако розслідує справу щодо відмивання доходів отриманих злочинним шляхом родиною Тарпана у період з 2007 по 2017 рр. Сума переведених подружжям на рахунки різних компаній в банках Монако коштів становила більше ніж 21 мільйон євро, і надходили вони з України.

"У ході розслідування Оксану Шишовську взято під юридичний контроль за підозрою у відмиванні доходу від злочинів, обрано запобіжний захід, внесено заставу у сумі 150 тис. євро, майно заарештовано", — інформувала з цього приводу ГО "Рада громадської безпеки".

Раніше СБУ оголосила заочну підозру Руслану Тарпану у державній зраді за пособництво державі-агресору та військовим російським формуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти