Потрібно терміново тягнути на щеплення: лікар пояснив, кому вакцинація потрібна в першу чергу

5 листопада 2021, 03:54
В Україні багато важких випадків перебігу коронавірусної хвороби. У реанімаціях багато людей похилого віку. І, як правило, вони не вакциновані.
Моторошні кадри з антиковидних лікарень
До лікарні у важкому стані часто потрапляють літні українці / facebook.com/moz.ukr

В Україні темпи вакцинації від коронавірусу прискорилися, але серед тих, хто хоче зробити щеплення мало літніх людей. А вакцинація саме цієї категорії населення могла б зменшити навантаження на лікарні. Таку думку озвучив колишній головний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

В Україні досить багато важких випадків перебігу коронавірусної хвороби. Серед тих, хто потрапляє в реанімації, багато саме людей похилого віку, і, як правило, вони не вакциновані.

"Такі хворі заповнюють лікарні та особливо реанімації", - сказав Бережнов в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

За його словами, вакцинація українців старшого віку зменшить навантаження на лікарні та на інтенсивну терапію.

"Потрібно хоча б один раз їх вколоти", - сказав експерт.

Він же підкреслив, що після того, як багато шкіл були закриті на карантин, а дітей відправили вчитися додому, ризик зріс саме для літньої групи населення. Адже саме з ними батьки змушені залишати дітей, щоби ходити на роботу.

"Тут треба вирішувати: або швидко тягнути дідусів і бабусь на щеплення, щоби у разі зараження вони легше хворіли, або обмежити контакти", – зазначив Бережнов.

Він підкреслив, що в період пандемії літнім людям не варто зайвий раз виходити з дому, оскільки навіть після вакцинації їхній організм не настільки міцний як у молодих, і йому важче чинити опір інфекції.

читайте такожНедовіра до вакцин викликала смертоносний COVID-спалах в Україні - AFP

Бережнов порадив купувати кисневі концентратори.

"Я не роблю їм рекламу, але після 60 іноді корисно подихати киснем. Можна виходити на свіже повітря, але оскільки його знайти складно, можна користуватися концентратором", – додав експерт.

Як повідомляв Главред, раніше Сергій Бережнов заявив, що вже за тиждень хвиля коронавірусної інфекції в Україні може піти на спад. Щоби це сталося, українці повинні виконати дві головні умови - зробити щеплення від COVID - 19 та суворо дотримуватися карантинних правил, зокрема - носити маски в громадських місцях.

Коронавірус в Україні

Станом на ранок четверга, 4 листопада 2021, коронавірус в Україні за добу виявили у 27 377 жителів країни - це рекордна кількість за майже два роки пандемії. Всього заразилися понад три мільйони українців, а жертвами хвороби стали понад 70 тисяч осіб.

Київ два дні поспіль встановлював рекорди смертності від коронавірусу. Станом на ранок вівторка, 2 листопада, COVID-19 вбив за добу 60 пацієнтів, за наступну добу було 69 жертв - такої кількості померлих не було за весь час пандемії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти