В Одеській області фермер покінчив з собою, залишившись без урожаю через засуху

12 травня 2020, 01:53
Чоловік так і не дочекався обіцяної допомоги від держави, щоб роздати борги.
засуха
Посуха знищила урожай / Фото: Reuters

У Кілійському районі Одеської області скоїв суїцид 66-річний Володимир Сердюченко, фермер із села Шевченкове, який втратив абсолютно весь свій урожай внаслідок аномальної посухи.

"Поки влада не діє, доведені до відчаю фермери Бессарабії добровільно йдуть з життя!" - заявив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко в YouTube.

За словами чиновника, Сердюченко був середнім за рівнем доходів фермером. Чоловік керував фермерським господарством, яке обробляло 150 гектарів земельних паїв, взятих в оренду у мешканців села Шевченкове.

"Ні для кого не секрет, що Бессарабію спіткала страшна біда - справжня посуха. І фермерське господарство Василя Миколайовича, як і сотні інших фермерських господарств, втратили 100% посіву. Це колосальні фінансові втрати. Тільки на паї фермерському господарству необхідно було виплатити близько 900 тисяч гривень, а врожаю немає, доходів - також. Тому доведений до відчаю чоловік покінчив життя самогубством", - заявив Бойченко.

Глава ОТГ додав, що проблеми фермерів місцевій владі були відомі. Місяць тому на підставі скарг фермерів Кілійська міськрада просила центральні органи влади надати допомогу звичайним аграріям. Однак фінансову підтримку традиційно отримали лише великі сільськогосподарські корпорації, а прості люди змушені вирішувати свої проблеми самостійно, у тому числі, ціною власного життя.

Нагадаємо, у місті Роттердам в Нідерландах знайшли мертвою 39-річну українку, яка була членом екіпажу, пришвартованого в порту круїзного судна Regal Princess.

Як раніше повідомлялося, чоловік з Тернополя, який перебував на обсервації в лікарні після повернення з Польщі, скоїв самогубство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти