На очах дитини: спливли скандальні подробиці вбивства бізнесмена під Києвом

24 липня 2020, 18:18оновлено 25 липня 2020, 02:13
Представники націоналістичних організацій звинуватили загиблого в низці тяжких злочинів.
На очах дитини: спливли скандальні подробиці вбивства бізнесмена під Києвом
Бізнесмена застрелили на очах дитини / Фото: РБК-Україна

Стали відомі подробиці жорстокого вбивства 44-річного бізнесмена Ігоря Плекана, якого розстріляли під Києвом на очах у маленького сина.

Один з лідерів націоналістичної організації С14 Сергій Мазур написав у Facebook, що загиблий був організатором замаху на нього два роки тому, коли в будинок активіста кинули гранату і дивом вижив його батько.

"Я дізнався, що організатора Ігоря Плекана розстріляли невідомі особи. І частину з цих "невідомих" я знаю по прізвищах. Це конкретні поліцейські, які незважаючи на всі доводи і обіцянки не затримали його ще півтора року тому і не зберегли тим самим вбивці життя", - написав він.

За словами Мазура, вбитого не можна назвати бізнесменом, оскільки вся його підприємницька діяльність – це російське бабло, теракти, вбивства, незаконні наливайки і ігрові автомати".

"У моїх матеріалах справи є цікаве і про схрон зброї його (Ігоря Плекана. - Ред.), і про зв'язки в окупованому Криму, і про його наміри робити в країні переворот. Бідний підприємець", - додав Мазур.

На очах дитини: спливли скандальні подробиці вбивства бізнесмена під Києвом

Журналіст Олександр Войтенко стверджує, що Плекан причетний до угруповання Торпедо, яке відоме гучними злочинами. Зокрема, теракт на День Незалежності біля Кабміну в 2017 році, обстріл польського консульства з РПГ, підрив угорського пам'ятника і кілька нападів на синагоги.

"Всі завдання передавалися і оплачувалися з Москви через посередників під час зустрічей в Європі", - заявив журналіст.

читайте такожЗаступник мера Черкас Ботнар розкрив подробиці свого замовного "вбивства"Як відомо, Плекан був віце-президентом боксерського клубу. Його автомобіль розстріляли біля села Артемівка Бориспільського району, коли поруч знаходився семирічний син.

Нагадаємо, раніше у Вишгороді Київської області 16-річний хлопець з автомата застрелив 45-річного ветерана АТО (з добровольчого батальйону Айдар) ‒ Ігоря Корнієнка (позивний - Коренів).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти