Нідерланди виділили Україні багатомільйонний пакет допомоги: що до нього увійде

30 січня 2024, 00:17
Розмір виділеного пакета військової допомоги становить 122 мільйони євро.
Нідерланди, ЗСУ
Нідерланди виділили Україні новий пакет допомоги / Колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, depositphotos.com/ua

Нідерланди виділяють Україні великий пакет військової допомоги. Його розмір становить 122 мільйони євро. Про це повідомили у пресслужбі уряду Нідерландів.

Ці гроші буде виділено на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку:

  • 87 мільйонів євро на закупівлю артилерійських снарядів;
  • 25 мільйонів євро для закупівлі озброєння;
  • 10 мільйонів євро на поліпшення кіберзахисту України.

Ці пожертви стали результатом консультацій Контактної групи з питань оборони України (UDCG), до якої входять 50 країн-партнерів. Вони допомагають Україні закуповувати обладнання та ресурси для захисту від Росії.

відео дня

Військова допомога Україні

Як повідомляв Главред, лідери Європейського Союзу готові до рішучих заходів, якщо прем'єрміністр Угорщини Віктор Орбан продовжить ветувати пакет допомоги для України. За інформацією з джерел в уряді ЄС, 26 країн-членів були готові проголосувати за виділення 50 мільярдів євро для допомоги Україні на саміті в Брюсселі 1 лютого, незалежно від позиції Угорщини.

Крім іншого, програш України у війні проти Росії може показати світу, що домінування США добігло кінця. У такому разі Європа може опинитися в зоні підвищеного ризику конфронтації з Росією. Однак навіть такі загрози не дають заходу поштовх у наданні військової допомоги Києву. Про те, чому так відбувається, в інтерв'ю Главреду розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов.

Також, 24 січня, в Україну з візитом прибув прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, відомий своєю проросійською позицією і заявами. Про підсумки зустрічі розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти