"Немає сенсу дивитися в бінокль": Зеленський закликав НАТО вирішити питання членства України в НАТО

7 червня 2021, 07:55
171
Володимир Зеленський заявив, що на кону незалежність України. І саме зараз країна потребує допомоги, тому рішення потрібно ухвалювати негайно.
НАТО, Україна
Україна з часом вступить до НАТО, вважає Володимир Зеленський / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що питання зі вступом України до НАТО потрібно вирішувати негайно, якщо Альянс хоче бачити українську державу у своїх лавах.

Як сказав Зеленський в інтерв'ю сайту Axios, на кону - безпека України.

"Я думаю, що якщо нас вітають в НАТО, якщо вони дійсно хочуть бачити нас серед своїх членів, то немає сенсу дивитися в бінокль, в якесь далеке майбутнє і обговорювати майбутнє. Питання треба вирішувати негайно. Зараз ми в небезпеці, Зараз на кону наша незалежність, і саме зараз нам потрібна допомога", - зазначив президент.

відео дня

Він додав, що, на його думку, Україна з часом вступить в НАТО.

"План дій щодо членства в НАТО - це реальний сигнал, це явний знак. Це ще не членство, але дійсне бачення України як частини Альянсу в осяжному майбутньому", — вважає Зеленський.

Питання ПДЧ в НАТО для України

  • Польський президент Анджей Дуда 3 травня заявив, що на саміті НАТО в червні держави мають намір обговорити "дорожню карту" для України в Північноатлантичний альянс. Щоб українська держава приєдналася до колективного блоку безпеки Заходу, Київ повинен виконати низку вимог.
  • Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква 8 травня підтвердив інформацію про те, що Україна не візьме участь у саміті НАТО, що запланований на 14 червня. Однак, за словами чиновника, Києву дали гарантії, згідно з якими держави обговорять питання надання плану дій щодо членства в НАТО для Києва.
  • Пізніше в НАТО заявили, що Альянс в питанні надання Україні ПДЧ керується рішенням Бухарестського саміту 2008 року, згідно з яким Україна та Грузія приєднаються до блоку безпеки тоді, коли прийде потрібний час.
  • 4 червня на засіданні РНБО у таємному режимі було розглянуто заходи, спрямовані на поглиблення інтеграції України до Північноатлантичного альянсу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти