Німецька Deutsche Bahn допоможе реформувати управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці

25 серпня 2021, 12:34
50
ФРН поділиться з Україною успішним досвідом трансформації залізниці.
Німецька Deutsche Bahn допоможе реформувати управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці

Міністерство інфраструктури України підписало у вівторок, 24 серпня, угоду з Deutsche Bahn Engineering & Consulting, яка дозволить Укрзалізниці посилити процес управління пасажирськими перевезеннями спеціалістами з німецької компанії. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

"Співпраця з DB Consulting – це наш шанс перейняти новий досвід, де у центрі всіх процесів — клієнт і його комфорт. Ми хочемо, щоб німецька якість і сервіс з’явились в Україні", - зазначив міністр.

Він додав, що ідея співпраці з Deutsche Bahn зародилась ще у 2019 році, але підписати контракт вдалося лише зараз.За словами Олександра Кубракова, українці звикли думати про те, що інфраструктура України — це занедбані лікарні, холодні та неадаптовані для сучасного навчання школи, втомлені мости, неробочі аеропорти, відрізані через розбиті дороги регіони та застаріла некомфортна залізниця.

відео дня

Масштабна інфраструктурна розбудова України почалась із впровадженням програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", наголосив міністр. Цього року серед пріоритетів програми розвиток не лише соціальної та дорожньої інфраструктури, але у портах, аеропортах та залізниці.

"Наша основна мета — системна розбудова країни та повернення довіри громадян до державних інституцій", - зазначив Олександр Кубраков.

За його словами, є три фактори, які допоможуть отримати успішний результат. По-перше — це успішний досвід реалізації складних масштабних проєктів у рамках "Великого будівництва". Також це усвідомлення державою її соціальної функції у транспортному секторі.

"Цього року вперше за роки Незалежності держава почала фінансувати пасажирські перевезення — нові вагони та локомотиви, точкові проєкти електрифікації. Далі плануємо розширювати цю практику, так само як це роблять країни Європи та світу", - наголошує міністр.

По-третє — це успішний міжнародний досвід Німеччини у процесі трансформації залізниці. Так, наприклад, за доволі короткий термін Deutsche Bahn змогла оптимізувати управлінські процеси на залізниці Казахстану.

"Шлях вже визначено. У найближчі роки Україну чекає масштабна розбудова залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу", - додав Кубраков.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський анонсував новий проєкт приміських електричок City Express. Перший етап проєкту реалізовуватиметься у Києві, Дніпрі й Харкові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти