"Немає мови – немає народу": 1+1 media, WAW та МКІП анонсували серію тематичних відеороликів

15 лютого 2023, 17:50
плюсуй українську

7 лютого група 1+1 media спільно з WAW та МКІП запустили масштабний проєкт "Плюсуй українську", спрямований на популяризацію української мови та культури. З-поміж багатьох ініціатив, які обʼєднує проєкт, стартувала серія відеороликів, створених командою WAW: альтернативне медіа, на важливі теми щодо вивчення української мови, національної ідентичності, історичних впливів рф на українську самобутність тощо.

У першому відео йдеться про те, як українську мову, культуру та сам народ відкрито знищували протягом сотень років московські царі та імператриці, радянські вожді і тепер – путінська росія.

"У 2014 році росіяни, окупувавши та анексувавши українські Крим та частину Донецької і Луганської областей, почали переслідування української мови та знищення української літератури… А навчальні заклади піддали тотальній русифікації. Ще гіршою ситуація стала під час російського повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році – коли на захоплених росіянами українських територіях усіх носіїв української мови та культури піддають фізичним тортурам і просто вбивають", – йдеться у відео.

Тематичні відеоролики доступні до перегляду та поширення на YouTube-каналах: 1+1 media, 1+1, ТСН. А також у соціальних мережах Instagram та Facebook – WAW, МКІП, 1+1 та 1+1 media.

Ключова мета роликів, які публікуватимуться щотижня на Digital-майданчиках та транслюватимуться на телебаченні – ввести поняття "інформаційна гігієна" при споживанні контенту серед українців та продемонструвати, як якісно може змінитися життя кожного, якщо почати розмовляти українською чи всіляко покращувати свої знання мови.

Нагадаємо, що у межах проєкту також публікуються інтерв’ю зі справжніми народними амбасадорами української мови – відомими акторами, музикантами, блогерами, волонтерами, військовими та іншими персоналіями. Зокрема, першим героєм циклу матеріалів став Андрій Шимановський – TikTok-блогер та популяризатор української мови, тематичні відео якого збирають мільйони переглядів. Інтерв’ю, в якому він розповів про те, як людям перервати емоційний зв’язок з російською, доступне за цим посиланням.

Довідка

7 лютого група 1+1 media анонсувала запуск проєкту "Плюсуй українську", спрямований на популяризацію української мови та культури, викорінення російського контенту з медіаполя та формування звички спілкуватися як вдома, так і в інших сферах життя українською. Проєкт буде реалізовуватися протягом 2023 року разом з WAW: альтернативне медіа та за підтримки МКІП.

Основні майданчики проєкту – Facebook та Instagram 1+1 media, 1+1, WAW та МКІП, YouTube 1+1, сторінка проєкту в TikTok, сайти ТСН.ua, УНІАН, Главред та 1+1, телеканали 1+1 Марафон, 1+1 Україна, ТЕТ та ПЛЮСПЛЮС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти