Смертельна ДТП з українцями у Польщі: з'явилися свіжі дані про жертви

6 березня 2021, 15:04
Дві з шести лікарень підтвердили, що у них немає шостого загиблого. Про це повідомив Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.
Смертельна ДТП з українцями у Польщі: з'явилися свіжі дані про жертви
6 березня в Польщі автобус з українцями потрапив у смертельну ДТП / Фото tvn24.pl

У Міністерстві закордонних справ України озвучили попередню причину смертельної ДТП, що сталася в ніч на 6 березня в Польщі.

Як повідомляє пресслужба МЗС, водій рейсового автобуса з українською реєстрацією, не впорався з керуванням, в результаті транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся.

Співробітники Генерального консульства України в Любліні виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам України, забезпечення українців необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих.

відео дня

"Спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доставки в Україну громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом", - підкреслили в МЗС.

Для інформування рідних загиблих та постраждалих працюють цілодобові "гарячі лінії" Генерального консульства України в Любліні (+48 784138555) та МЗС України (+38 044 238 15 88).

Свіжі дані про кількість жертв аварії

Тим часом Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк розповів, що наразі не вдалося ідентифікувати тіла загиблих.

"Але є приємна новина, якщо можна так говорити. Тому що нам говорили про шістьох загиблих, але зараз не підтверджується інформація щодо шостого, дасть Бог, що не буде його. Дві з шести лікарень вже підтвердили, що у них немає шостого загиблого. Зараз п'ять підтверджених, а решта - дуже побиті, з сильними травмами. Тих, хто транспортабельний, ми будемо відправляти в Україну", - сказав консул в ефірі каналу Україна 24.

За його словами, 10 осіб перебувають у лікарнях в дуже важкому стані.

Смертельна ДТП з українцями в Польщі - про що раніше писав Главред:

  • У ніч на суботу, 6 березня, в Польщі автобус з українцями потрапив у моторошну смертельну ДТП. У МЗС України підтвердили загибель шістьох громадян України, 35 людей постраждали.
  • Автобус, який слідував за маршрутом Познань-Херсон вдарився об енергопоглинаючий бар'єр, перекинувся і впав у канаву.
  • Всього в автобусі було 57 осіб, зокрема і двоє водіїв. Найсильніший удар отримали не пристебнуті ременем безпеки пасажири. Їх розкидало по салону. Вони вдарялися об сидіння, в результаті отримали множинні травми голови, хребта, черевної порожнини і кінцівок.
  • У рятувальній операції взяли участь близько сотні пожежників, поліцейських і фельдшерів. На місце події для перевезення поранених прибули два гелікоптери.
  • Пізніше стало відомо про стан постраждалих у ДТП у Польщі українців. Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк повідомив:"Лікарі кажуть, що шансів (на життя, – ред.) дуже мало".
  • Прессекретар посольства України в Польщі Юлія Бородій уточнила, що п'ятеро з госпіталізованих пасажирів - у дуже важкому стані. 16 осіб, яким нічого не загрожує, вже поселили в готелях, вирішується питання їх перевезення в Україну.
  • Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда висловили співчуття у зв'язку з жертвами ДТП українського автобуса в Польщі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти