Нацбанк запустив акцію допомоги онкохворим дітям

31 серпня 2021, 17:38
Минулого року в Україні, за словами Шевченка, виявлено 1442 випадки онкології у дітей віком до 14 років.
Нацбанк запустив акцію допомоги онкохворим дітям

Нацбанк України та благодійний фонд "Таблеточки" оголосили про старт акції "Монетки дітям", мета якої — збір коштів на лікування та реабілітацію дітей, що страждають на онкологію. Про це повідомив у Facebook голова правління НБУ Кирило Шевченко.

Наразі українці, за словами Шевченка, зберігають на руках 1,5 млрд монет номіналом 25 копійок на загальну суму близько 400 млн гривень, що вилучені з обігу майже рік тому. Існує можливість віднести ці гроші до банку та обміняти на монети чи банкноти, які залишаються в обігу.

Альтернативою є участь в акції "Монетки дітям". Бажаючі можуть віднести монети до одного з банків-партнерів акції та надати згоду на перерахування коштів на рахунок фонду "Таблеточки". Гроші підуть на придбання ліків, спеціального харчування, паліативну допомогу, реабілітацію та лікування за кордоном онкохворих дітей. Партнерами акції є шість українських банків: Ощадбанк, Райффайзен банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ банк та Індустріалбанк.

відео дня

Минулого року в Україні, за словами Шевченка, виявлено 1 442 випадки онкології у дітей у віці до 14 років. Вона залишається однією з основних причин дитячої смертності. А одужують у країні лише 60% онкохворих дітей.

"У сучасних умовах дитяча онкологія виліковна, досвід європейських країн свідчить, що 75-80% дітей із діагнозами злоякісних пухлин і лейкозів мають шанси знову бути здоровими. Ми розпочали акцію із фондом "Таблеточки", які ставлять собі за мету зробити так, щоб жодна дитина в Україні не помирала від раку", — зазначив Шевченко.

Нещодавно голова правління НБУ Кирило Шевченко повідомив, що в Україні збудовано фінансову систему, яка є прозорою та відкритою для світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти