На Закарпатті розбили небезпечну скелю для розширення дороги на "Великому будівництві"

8 липня 2021, 13:52
181
Скелясту породу два місяці розбивали відбійними молоткам.
На Закарпатті розбили небезпечну скелю для розширення дороги на 'Великому будівництві'

У Костилівці на Закарпатті на маршруті Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів розширюють проїжджу частину до 8 м. Днями підрядник завершив розбирати для цього небезпечну скелю.

Роботи проводять у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє пресслужба Укравтодору.

"На цій ділянці дорога була завузька й іншого варіанту, окрім як лупати скалу, не було, адже з іншого боку дороги проходить залізнична колія. До того ж скеля досить небезпечно нависала над дорогою", - йдеться в повідомленні служби.

відео дня

Наступний етап робіт – влаштування ровиків поширення, далі – відновлення дорожнього одягу. Роботи виконує підрядна компанія ПБС.

Висота скелі – 30 м, протяжність – 130 м, тверду скелясту породу розбивали відбійними молоткам. Два місяці на об’єкті тривали складні інженерні роботи, що супроводжувалися перекриттям руху.

Повідомляється, що цього року в рамках президентської програми "Велике будівництво" планують завершити відновлення найдовшого маршруту Закарпаття Н-09 від міста Мукачево до межі з Івано-Франківською областю. Загалом залишилось відремонтувати 40 км маршруту.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти