На Закарпатті "Велике будівництво" захистило дорогу Н-09 найдовшою в країні підпірною стінкою

1 лютого 2022, 16:32
Цей шлях проходить біля однієї з головних туристичних перлин краю – водоспаду Труфанець.
На Закарпатті

На дорозі Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершилось зведення найбільшої підпірної стінки країни, довжина якої становить майже 2 кілометри.

Про це повідомляє Укравтодор.

"Стіна захищає дорогу Н-09 від руйнівного впливу річки Тиса. Функція споруди – зменшити масштаби розмиву земляного полотна і стримати зсуви ґрунту", – інформує дорожня служба.

відео дня
На Закарпатті

Цей шлях проходить біля однієї з головних туристичних перлин краю – водоспаду Труфанець. Найвищий природний водоспад Закарпаття розташований на південно-східних схилах гірського масиву Свидівця, в межах Рахівського району.

На випадок зсувів та селевих потоків біля водоспаду було додатково укріплено саму гору. Також проїжджу частину дороги тут розширили від шести до восьми метрів.

На Закарпатті

Маршрут Н-09, що з'єднує між собою три області, має найбільшу кількість підпірних стінок та габіонів. Вони необхідні для забезпечення довговічності шляхів у гірській місцевості.

Нагадаємо, раніше координатор програми "Велике будівництво" і заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що до 2024 року в Україні планується оновити 24 тисячі кілометрів доріг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти