На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту "Врятуй"

30 травня 2024, 14:26
21
На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту

До річниці підриву греблі Каховської гідроелектростанції телеканал 2+2 покаже прем’єру документальної стрічки "Врятуй" про родину відомого українського архітектора, яка після підриву дамби опинилася у водяній пастці. Прем’єра відбудеться 6 червня о 15:00.

Переглянути анонс можна за посиланням

"Врятуй" - документальний проєкт в основу якого лягла історія Опанаса Опанасовича Дерменжі, відомого українського архітектора на рахунку якого тисячі архітектурних споруд південного регіону України. Саме він побудував Антонівський міст. Опанас Опанасович та його дружина Марія Георгіївна, як і багато інших містян, після захоплення Криму та частини східної України залишалися у своїх будинках в Олешках. Однак, після підриву дамби, не встигнувши евакуюватися, опинились у водяній пастці – з одного боку росіяни, з іншого – річка, яка розмиває дороги і наповнює водою будинки.

відео дня

Сергій Зейналов, онук Опанаса Дерменжі, втративши зв’язок з бабусею і дідусем розпочав записувати відеощоденники, в яких фіксував свої емоції та розповідав про пошуки рідних. Відсутність зв’язку, постійні обстріли та вода, яка невпинно заповнює всі будинки лівобережжя, змушують Сергія діяти. Розгублений та засмучений Зейналов, разом із другом, журналістом Максимом Хотіленком приймають рішення їхати до Херсону з надією визволити та повернути рідних на підконтрольну територію України.

Під час поїздки Сергій та Максим зустрічають волонтерів, військових та місцевих мешканців, яким вдалося виїхати з окупованих територій лівобережжя. Всі записані розмови та відеощоденники лягли в основу документального проєкту "Врятуй".

"Основна мета проєкту – показати силу, єдність та самопожертву українців. На прикладі сім’ї з окупованих Олешок, що на Лівобережжі Херсонщини, ми покажемо, як попри масштабні трагедії, війну та окупацію люди не здаються, вони продовжують вірити та боротися. Проєкт "Врятуй" не примножує біль, а навпаки надихає вірити і боротися, – каже автор ідеї та режисер Максим Дізнавшись про трагедію в родині Сергія, я вмовив його вирушити на пошуки бабусі та дідуся, спробувати евакуювати їх. Намагаючись дізнатися бодай щось, ми чотири місяці провели в найнебезпечніших регіонах Херсонщини, документували свідчення місцевих, показували життя в умовах постійних обстрілів"

Як склалася доля Опанаса Опанасовича Дерменжі та його дружини Марії Георгіївни, дивіться в документальному проєкті "Врятуй" на телеканалі 2+2, 6 червня, о 15:00.

Додаткова інформація та оновлення проєкту будуть доступні на офіційному сайті телеканалу 2+2 та соціальних сторінках Facebook, Instagram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти