На приміські та регіональні маршрути за програмою "Велике будівництво" вийдуть 20 нових дизель-поїздів

9 листопада 2021, 17:06
На приміські та регіональні маршрути за програмою

Крюківський вагонобудівний завод за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" впродовж двох років має виготовити 20 нових дизель-поїздів ДПКр-3, які оновлять рухомий склад Укрзалізниці на приміських та регіональних маршрутах. Таке завдання Президент поставив керівництву заводу після ознайомчої поїздки на новому поїзді від станції "Дарниця" до вокзалу Київ-Пасажирський.

Нові поїзди ДПКр-3 повністю відповідають потребам маломобільних груп та людей з інвалідністю. Вони пристосовані до роботи, зокрема, і з високими платформами. У кожному з таких поїздів – 170 комфортабельних місць для сидіння. Усі вагони обладнані системами кондиціювання, резервного опалення та вакуумними санвузлами. Конструктивна швидкість нових поїздів складає 140 км/год.

Дизель-поїзди ДПКр-3 відповідають сучасним європейським стандартам, тому Крюківський завод також розглядає можливість їх виробництва на експорт.

відео дня

Як розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков, 20 дизель-поїздів ДПКР-3 УЗ планує використовувати на маршрутах Ізмаїл – Одеса, Харків – Краматорськ, Харків – Лозова, Харків – Попасна, Львів – Тернопіль – Чернівці (ч/з Заліщики) – Коломия, Попасна – Куп'янськ – Харків – Суми – Ворожба.

Перші два поїзди ДПКР-3 УЗ вже отримала. Один із них уже розпочав роботу за маршрутом Коломия – Ківерці ("Прикарпатський експрес"), а до кінця листопада Крюківський завод має поставити ще один поїзд. У першому кварталі наступного року закінчиться виробництво ще 2. Вони вийдуть на маршрут Київ – аеропорт "Бориспіль".

Окрім виробництва дизель-поїздів, на Крюківському заводі триває також виготовлення нових пасажирських купейних та спальних вагонів. Перші 20 із 100, замовлених раніше, УЗ отримає вже до кінця року. За планом, впродовж двох років Крюківський завод виготовить ще 500.

На приміські та регіональні маршрути за програмою

Паралельно Укрзалізниця самостійно також модернізує існуючі вагони. З початку року було оновлено вже 7 вагонів, чергові 9 мають вийти на маршрути у листопаді, а до кінця року їхня кількість становитиме 50.

На приміські та регіональні маршрути за програмою

Нагадаємо, у межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" реалізується окремий проєкт із розвитку приміського сполучення City Express. Пілотними містами стануть Київ, Дніпро та Харків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти