На підприємствах "Метінвеста" пройшли обшуки - іноЗМІ

2 лютого 2022, 15:00
У компанії заявляють, що обшуки були незаконними і з порушеннями.
Метінвест
Метінвест / metinvestholding.com

Іноземні ЗМІ повідомили про обшуки на підприємствах найбільшої української міжнародної гірничо-металургійної компанії "Метінвест".

Як пише "24 канал"з посиланням на Reuters, вони відбулися 1 лютого 2022 року

Тим часом, у вівторок пресслужба компанії повідомила, що правоохоронці проводять обшуки на деяких підприємствах групи в рамках розслідування нібито податкових порушень. Також компанія заявила, що обшуки проводяться незаконно, комп'ютерне обладнання конфіскується без будь-яких законних підстав, чиниться тиск на співробітників підприємства, а економічна діяльність частково паралізована. До справи були залучені представники СБУ та прокуратури.

відео дня

У силовому відомстві заявили, що всі обшуки були законними і дозволеними судом.

"За даними слідства, деякі посадові особи гірничо-збагачувальних підприємств умисно занижували податкові зобов'язання по ренті за користування надрами, що призвело до ненадходження коштів до державного бюджету України в особливо великих розмірах", – сказано в письмовому коментарі СБУ для Reuters.

Крім цього, представники компанії "Метінвест" запевняють, що підприємства сплатили всі податки і в 2021 році внесли до державного та місцевих бюджетів майже 53 млрд гривень податків, що в 2,4 рази більше, ніж минулого року.

"Група" Метінвест " - сумлінний український платник податків... Компанія веде свою господарську діяльність на основі закону і порядку", – сказано в заяві компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти