На Полтавщині за програмою Зеленського почали ремонтувати трасу Лубни-Миргород-Опішня

9 листопада 2021, 12:43
На Полтавщині за програмою Зеленського почали ремонтувати трасу Лубни-Миргород-Опішня

На Полтавщині стартував ремонт автодороги Р-42 Лубни — Миргород — Опішня. Наразі дорожники працюють поблизу смт. Ромодан Миргородського району. Роботи проходять у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомляє у Facebook Служба автомобільних доріг у Полтавській області, вже відфрезеровано перших 4 км автошляху.

У планах також підсилення основи, укладання двох шарів асфальтобетонного покриття, встановлення нових дорожніх знаків, нанесення розмітки, влаштування автопавільйонів, укріплення узбіччя. Дорогу планують довести до геометричних параметрів автошляху ІІІ-ї категорії.

відео дня

"Загальна протяжність — 121,9 км. До 1975 року на автомобільній дорозі не було твердого покриття за винятком деяких населених пунктів. З 1976 року у межах Лубенського та Миргородського районів розпочалося будівництво дороги з твердим покриттям. Протягом попередніх років (2017-2020) вдалося відремонтувати понад 67 км", — йдеться у повідомленні обласної Служби автомобільних доріг.

Траса Р-42 з’єднує Полтавську, Сумську та Харківську області. Нею перевозять здебільшого зерно, цукровий буряк та нафтопродукти. Вона також з’єднує райони Полтавщини для під’їзду до санаторно-курортних зон та джерел мінеральних вод. Щодоби цим автошляхом рухається близько 6000 транспортних засобів, а під час Сорочинського ярмарку трафік подвоюється.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента повідомили про плани оновити за програмою Володимира Зеленського "Велике будівництво" за період з 2019 року до кінця 2021-го загалом 13 тис. км доріг у країні, а до кінця 2024 року — 24 тис. км.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти