На Миколаївщині стартував новий етап "Великого будівництва" бетонної траси Н-14

29 червня 2021, 15:45
Ремонт проводять згідно з європейськими стандартами якості за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".
На Миколаївщині стартував новий етап

На Миколаївщині на трасі Н-14 Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв стартував новий етап капітального ремонту 8-кілометрової ділянки дороги у напрямку Кропивницького - фахівці розпочали влаштування важкого цементобетону завтовшки 26 сантиметрів.

Ремонт проводять згідно з європейськими стандартами якості за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Миколаївська ОДА.

"Це фінішний шар дорожнього одягу бетонної дороги. Перед його влаштуванням проводиться стабілізація основи земляного полотна негашеним вапном та цементом для досягнення необхідного модуля пружності. Також посилюється основа, шляхом влаштування шару відсіву та пісного бетону", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Цементобетонну суміш, що використовують для ремонту шляху, виготовляють на сучасному заводі неподалік ділянки капремонту – у селі Возсіятське. Якість бетону перевіряють двічі: атестованою лабораторією на заводі, а також безпосередньо перед укладанням на дорозі.

Як відомо, бетонне покриття здатне витримувати значно більші навантаження, ніж асфальтобетонне, що дуже актуально у південному регіоні. В області акумулюється велика кількість великовагового транспорту, що прямують з усіх куточків України до морських портів Миколаївщини.

Траса національного значення Н-14 Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв проходить територією Кіровоградської та Миколаївської областей. Дорога починається в Олександрівці, проходить через Кропивницький, Бобринець та закінчується в Миколаєві. Загальна протяжність дороги, враховуючи обхідну м. Кропивницький, становить 241,2 км.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти