На мегамостах у Запоріжжі завершився найскладніший етап "Великого будівництва"

26 квітня 2021, 14:58
Після збору всієї конструкції мостовики приступлять до влаштування дорожнього покриття, бар'єрних огороджень і освітлення.
На мегамостах у Запоріжжі завершився найскладніший етап

У Запоріжжі на будівництві вантового мосту, який є флагманським об'єктом програми Зеленського "Велике будівництво", встановлено ​​першу з 12 прогонових секцій. Про це у Facebook повідомляє голова Укравтодору Олександр Кубраков.

"Маємо історичний день – у Запоріжжі встановлено першу секцію вантового мосту через Дніпро. Це найскладніший етап будівництва Запорізьких мостів", - пише Кубраков.

Напередодні, за його словами, на підготовчому етапі був завершений монтаж тимчасових опор і проведені випробування крану Lifting LK-800 ("Захарій"), після чого кран доставив 720-тонну 84-метрову секцію мосту з Кривої бухти і встановив її на тимчасові опори.

відео дня

На будівельному майданчику в Кривій бухті вже зібрані 4 таких секції, а всього на тимчасові опори їх буде встановлено 12, кожна майже по 800 тонн.

"Після того, як секції зберуть і змонтують в одну прогонову будову, тимчасові опори демонтують і звільнять русло Дніпра", - уточнює голова Укравтодору.

Після збору всієї конструкції мостовики приступлять до влаштування дорожнього покриття, бар'єрних огороджень і освітлення. Перед введенням в експлуатацію будуть проведені випробування мосту.

Якість робіт контролюють одночасно Укравтодор і австрійська компанія iC-consulenten, які здійснюють незалежний технагляд. "Усі мають відповідальність, тож зацікавлені у тому, щоб міст прослужив щонайменше 100 років", - наголошує голова Укравтодору.

Відзначається також, що паралельно триває влаштування буронабивних паль, будується з'їзд з вантового мосту, шляхопровід над кільцем на Хортиці і на залізничному шляхопроводі.

"Завершення робіт на верховій частині вантового мосту дозволить відкрити рух транспорту від Хортицького району через острів до прибережної магістралі. Відкриття першого проїзду балковим мостом вже частково розвантажило трафік у місті, та лише у єдиному ансамблі і місто, і весь регіон отримають належне транспортне сполучення", - зазначає голова Укравтодору.

Нагадаємо, нещодавно заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомляв, що темпи будівництва запорізьких мостів дозволяють говорити про можливе відкриття руху по них до Дня Незалежності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти