На Хортиці, яку відроджують за програмою Зеленського, з'явиться унікальне "Коло"

22 вересня 2021, 16:36
На Хортиці планують встановити унікальний арт-об’єкт "Коло".
На Хортиці, яку відроджують за програмою Зеленського, з'явиться унікальне 'Коло'

Його розмістять на Пагорбі з флагштоком, який відновили цього року в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відкриття інсталяції відбудеться напередодні 14 жовтня. У цей день святкують День захисників і захисниць України, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

Велике металеве кільце з постаментом висотою 7 метрів встановлять під таким кутом до сонця, що можна буде ловити особливі природні моменти.

відео дня

"В залежності від сходу або заходу сонця, можна "ловити" сонце в собі, затримувати його промені, не тільки спостерігати за красою навколо, але й бути співучасником дійства. Будь-яка така інсталяція має бути доступною та зрозумілою, з якою можна взаємодіяти", - повідомив творчий керівник колективу авторів арт-об’єкту Богдан Кривошея.

Автори вирішили створити максимально універсальний арт-об'єкт без однозначного трактування. "Коло" на Пагорбі з флагштоком стане "магнітом" для туристів і саме з цієї точки буде починатися знайомство з островом.

"Це одна з найдосконаліших фігур, безкінечна енергія, це коло єднання. Кожен зможе знайти свій сенс арт-об’єкта. Зазвичай люди самі починають винаходити асоціації. Хотілося б, щоб цей арт-об'єкт викликав почуття спокою, єдності, цілісності", - додав Богдан Кривошея.

На Хортиці, яку відроджують за програмою Зеленського, з'явиться унікальне 'Коло'

Відродження острова Хортиця відбувається у рамках проєкту "Велика реставрація" - частини програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", а також за підтримки Групи Метінвест. Метінвест також ініціює унікальне світлове лазерне шоу на жовтневі свята.

Нагадаємо, перша леді Олена Зеленська під час свого візиту до Запоріжжя розповіла, що Хортиця стане першим в Україні повністю безбар'єрним туристичним об'єктом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти