На Хортиці до 14 жовтня завершиться "Велике будівництво" Зеленського: оновлять усі знакові об'єкти

10 вересня 2021, 11:54
У Музеї історії запорозького козацтва також завершуються ремонтні роботи.
На Хортиці до 14 жовтня завершиться

Усі об'єкти острова Хортиця, відновлення та реконструкція яких були заплановані на 2021 рік у рамках проєкту "Велика реставрація", що входить до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", будуть здані до Дня захисників та захисниць України 14 жовтня. Про це повідомили у проєктному офісі відродження острова Хортиця.

Повністю планується завершити роботи на громадському просторі "Козацьке коло", де наприкінці літа вже проводився музичний фестиваль ZOUND 2021. Його відвідувачами стали понад 15 000 осіб. Зараз тут вже проходить установка лавочок і підсвічування скульптур, а на розташованій неподалік парковці наноситься розмітка, встановлюються дорожні знаки і "лежачі поліцейські".

"Козацьке коло" буде з'єднано пішохідною доріжкою з Музеєм історії запорозького козацтва та історико-культурним комплексом "Запорозька Січ".

відео дня

У Музеї історії запорозького козацтва також завершуються ремонтні роботи. Дах, що протікав багато років, вже відновлений ​​і буде служити одночасно сучасним оглядовим майданчиком. Наразі завершується облаштування та декорування фасадів Музею, а на Музейній площі йде добудова приміщень для кас, гардеробу і санвузлів.

Велику стіну Музею прикрасить новий логотип Хортиці з підсвічуванням.

Також до Дня захисника України буде зданий пагорб з флагштоком та оглядовим майданчиком, який тимчасово вже відкривався на День прапора і День незалежності. На пагорбі вже встановлені П-образні конструкції з освітленням стежки. Додатково тут встановлять інклюзивні трирівневі поручні для дітей, людей з інвалідністю та для людей поважного віку.

На Хортиці до 14 жовтня завершиться

Окрасою пагорба мають стати арт-об'єкти у вигляді великих кілець, що символізують коло життя і коло єднання.

Головний партнер проведення реконструкції Хортиці, група Метінвест, для всіх відвідувачів острова 14 жовтня організовує унікальне лазерне шоу.

На Хортиці до 14 жовтня завершиться

Роботи з відновлення запланованих на 2021 рік об'єктів Хортиці стартували у червні.

Нагадаємо, острів Хортиця, який відновлюють у рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво", стане першим повністю інклюзивним туристичним об'єктом України. Про це раніше заявила Перша леді Олена Зеленська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти