На кордоні з Молдовою починається "Велике будівництво" мосту через Дністер на трасі Немирів-Ямпіль

17 серпня 2021, 11:39
Наразі вже завершується ремонт 116 км дороги Р-08, на якій буде розташований новий міст.
На кордоні з Молдовою починається

На автодорозі Р-08 Немирів - Ямпіль на Вінниччині в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" почалося будівництво мосту через Дністер, який стане частиною транспортного коридору між Україною та Молдовою. Про це повідомляється на офіційній сторінці Укравтодору в Facebook.

Наразі вже завершується ремонт 116 км дороги Р-08, на якій буде розташований новий міст.

Будівництво мосту буде проходити за моделлю "design-build", яка передбачає проєктування і будівництво силами однієї і тієї ж компанії-підрядника, в даному випадку - ТОВ "СП "Автострада". Подібний принцип значно економить час і здешевлює кінцеву вартість реалізації проєкту.

відео дня

Підрядник вже почав на об'єкті зняття родючого шару грунту, вирубку порослі та упорядкування майданчиків для техніки.

За планом, міст має бути побудований до кінця 2022 року.

На кордоні з Молдовою починається

Весь мостовий комплекс включатиме безпосередньо сам міст довжиною 641 метри з 21 опорою висотою від 8 до 40 м і будівництво підходів з української сторони протяжністю 1,068 км і 5 км - з молдавської.

Міст буде побудований в районі міста Ямпіль та поблизу молдавського села Косеуць. Наразі на цьому напрямку діє поромна переправа, яка вже давно не відповідає потребам жителів і сучасним вимогам.

На україно-молдовському напрямку діють ще дві переправи: міст в зоні пункту пропуску "Могилів-Подільський-Отач" і міст на пункті пропуску "Бронниця - Унгурь" з обмеженням за масою транспортних засобів не більше 3,5 тонн.

Міст в Ямполі значно покращить транспортне сполучення між Україною і Молдовою та істотно скоротить час у дорозі за маршрутом Київ - Кишинів.

Нагадаємо, нещодавно заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що до Дня Незалежності має бути завершено відновлення найдовшої траси України довжиною 1400 км - М-30 Стрий - Ізварине.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти