На кордоні з Молдовою розпочалось "Велике будівництво" довгоочікуваного Ямпільського мосту

17 лютого 2022, 16:23
84
На Вінниччині розпочинають будівництво нового Ямпільського мосту через україно-молдавський кордон.
На кордоні з Молдовою розпочалось

Штучну споруду, що є одним з флагманів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", планують відкрити за два роки, повідомляє Укравтодор.

Наразі підрядник завершив усі підготовчі роботи та перейшов безпосередньо до будівельних робіт. Нова переправа стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході "Ямпіль – Косеуць", котра давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав.

"Новий міст через Дністер стане ключовим об’єктом транспортного коридору Київ – Кишинів, котрий стане найкоротшим шляхом з центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи в обхід невизнаної Придністровської республіки", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Підрядники працюють цілодобово. Наразі проводиться буріння та бетонування паль, які стануть фундаментом майбутніх опор мосту. На будівництві задіяні новітні потужні бурові установки Bauer із глибиною буріння до 50 метрів.

На території будівництва вже завершили монтаж бетонного заводу, виробнича потужність якого сягає 113 м³ на годину. Очікується, що завод задовольнятиме першочергові потреби у якісному бетоні на етапі ведення бурових робіт та надалі гарантуватиме безперебійну роботу на об’єкті упродовж всього року.

"Повномасштабний комплекс будівельних робіт на об’єкті стартуватиме вже на початку весни із настанням сприятливих погодних умов. Розраховуємо, що у піковий період на проєкті буде задіяно близько 500 працівників та більше ніж 100 одиниць спецтехніки", - додають в Укравтодорі.

Довжина Ямпільського мосту сягне 1409 метрів, а максимальна висота опор – 50 метрів. Тут також розташують сучасний спільний пункт пропуску.

Під'їздом до переправи з української сторони стане автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань. З іншої сторони він примкне до молдавської траси М2 Кишинів – Сорока.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що цьогоріч в рамках програми запланована реалізація 715 об’єктів.

#великебудівництво, #ямпільміст #програмазеленського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти