"М'ясні" штурми і шквальний вогонь: піхотинець розповів про жорстокі бої за Кліщіївку

11 січня 2024, 11:03
Контакт з противником відбувався на відстані в 50-60 метрів. Багато бійців бояться банально вилізти і стріляти у відповідь.
ВСУ, Кліщі,
"Шелбі" розповів про бої за Кліщіївку / Главред, фото: 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка, скріншот, facebook.com/NGUmainpage

Командир взводу бригади "Рубіж", піхотинець з позивним "Шелбі" розповів про бої за село Кліщіївка в Бахмутському районі Донецької області. За його словами, російські окупанти не забирали своїх поранених, а добивали їх на полі бою.

За словами "Шелбі", контакт з противником відбувався на відстані в 50-60 метрів, передає пресслужба Нацгвардії України.

"Життя в окопах, де постійно трясовина або вода, – не кожен таке витримає. Багато бійців бояться банально вилізти і стріляти у відповідь. Я ж ставлюся до цього як до роботи, яку я повинен виконувати, щоб вижити. А жити хочеться", - так описує службу піхотинця командир взводу.

відео дня

На багатьох напрямках по всій лінії фронту противник використовує тактику "м'ясних" штурмів, і головний "мотиваційний фактор" для російських окупантів - загороджувальні загони, щоб штурмовики не змогли втекти або відступити.

'М'ясні' штурми і шквальний вогонь: піхотинець розповів про жорстокі бої за Кліщіївку
"Шелбі" каже, що в Кліщіївці "пережив буквально все" / Фото: facebook.com/NGUmainpage

Штурми українських позицій армія РФ супроводжує шквальним вогнем артилерії. Так було і під час атак на Кліщіївку.

"У Кліщіївці я пережив буквально все. Відчув на собі все вороже озброєння. Пам'ятаю, на моїй позиції залишилися три людини разом зі мною. Двоє поранених надають допомогу один одному, а я відстрілююся, поки три групи противника штурмують наші позиції. Це був дуже важкий напрямок. Жоден з нас не втік з позицій, як би важко не було", - розповів "Шелбі.

При цьому окупанти не забирають своїх поранених, а добивають їх на полі бою.

"Ми чули, коли хтось із них кричав, що "300", по ньому стріляли і крики затихали", - додав захисник України.

Як повідомляв Главред, раніше українські воїни-десантники показали, як виглядає Кліщівка під Бахмутом. Звільнений населений пункт більше нагадує випалену землю. У Кліщіївці майже не залишилося вцілілих будинків.

Довідка. 29 листопада 2022 року розпочалися бої за село Кліщіївка. У січні 2023 року населений пункт був захоплений російською стороною. Бої поновилися 11 травня 2023 року під час контратаки ЗСУ на околицях Бахмута. 17 вересня 2023 року Кліщіївка була звільнена ВСУ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти