Мультсеріал "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" доступний жестовою мовою Київстар ТБ

24 травня 2024, 13:46
15
Мультсериал "Нескорені міста"

Віднедавна другий сезон мультсеріалу "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" ставдоступним до перегляду жестовою мовою на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ, а також в YouTube. Переклад підготовлено спільно з громадською організацією "Безбар'єрність". Відтепер глядачі можуть ознайомитися одразу з обома сезонами патріотичного дитячого мультсеріалу — "Україна. Нескорені міста" та "Україна. Нескорені міста. Правдива історія".

Анімаційні проєкти розповідають про українські міста, які постраждали під час війни рф в Україні. Зокрема, у 5-хвилинних епізодах йдеться про історичні пам'ятки в контексті сучасної реальності, що створює паралель між минулим і сьогоденням. У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, допомагаючи малечі зануритись у захопливий світ української історії та відчути героїзм минулого. У другій частині, в легкій і доступній для дітей формі, уникаючи чутливих зображень, показано реалії заподіяної шкоди українським містам і культурним пам’яткам.

""Україна. Нескорені міста" — проєкт, що вкрай потрібний у сучасних реаліях, він розповідає про героїзм українських міст у цій війні, культурне надбання та традиції. Так, аби цей мультсеріал змогли подивитися усі дітки — він заговорив жестовою мовою. Безбар'єрний доступ до контенту для різних глядачів, один із пріоритетів 1+1 media як учасника спільноти "Бізнес без бар'єрів", об'єднаної навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар'єрів"", — прокоментувала Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу ПЛЮСПЛЮС.

відео дня

Зазначимо, що мультсеріал створений у форматі 2D за допомогою техніки комп'ютерної перекладки у програмі Toon Boom harmony. За словами творців проєкту, використання 2D-анімації дозволило зробити розмову про складні речі менш болісною та навіть терапевтичною, що є важливим моментом при створенні контенту для дитячої аудиторії.

Проєкт "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" призначений для дітей віком від 6 до 12 років, а також для батьків, вчителів і всіх, хто прагне навчити молодше покоління цінувати культурну спадщину та пам'ятати історію України.

"Повномасштабне вторгнення триває вже третій рік, а кожен українець продовжує щоденно навчатися виживати в нових умовах та адаптовуватися. Разом з тим, особливої уваги потребують діти. Саме тому ми разом з 1+1 media та телеканалом ПЛЮСПЛЮС обʼєднали зусилля, аби створити безбар'єрів умови для перегляду проєкту різними дітьми, зокрема й з порушеннями слуху", — прокоментували у ГО "Безбарʼєрність".

Цей проєкт підготовлено в рамках "Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації", що впроваджується 1+1 media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції програми й не обов’язковою відображає позицію ЄС.

Так, мультсеріали "Україна. Нескорені міста" та "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" доступні до перегляду наYouTube-каналі телеканалу ПЛЮСПЛЮС. Окрім цього, для зручності перегляду використовуйте платформу Київстар ТБ.

Слідкуйте за новинами та анонсами телеканалу у соціальних мережах вInstagram іFacebook.

Довідка:

Телеканал ПЛЮСПЛЮС — найбільший анімаційний розважально-освітній телеканал для сімей з дітьми дошкільного та шкільного віку. ПЛЮСПЛЮС пропонує продукти власного виробництва, найкраще зі світової анімації, а також розвиваючі та пізнавальні мультфільми.

"Бізнес без бар’єрів" — спільнота компаній, об’єднаних навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар’єрів", спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців. Свого часу 1+1 media стала першою компанією з медіагалузі, яка доєдналася до спільноти.

ГО "Безбар'єрність" — Центр координації експертизи та промоції безбар’єрності як нової суспільної норми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти