Можна приймати судна з максимальними габаритами: в порту Чорноморська з'явиться новий пірс

8 вересня 2021, 11:16
Адміністрація морських портів і швейцарська компанія підписали договір про розвиток порту "Чорноморськ", що дозволить збільшити аграрний експорт.
порт Чорноморськ
Чорноморський морський порт потребував таких змін ще 15 років тому / Фото Facebook Олександр Кубраков

У морському порту Чорноморська Одеської області з’явиться новій пірс, а дно на підходах до нього поглиблять до 15 метрів. Це дозволить приймати судна типу Panamax і збільшити аграрний експорт через один з найбільших українських портів.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, заявивши про підписання договору між Адміністрацією морських портів України та СП "Рисоіл Термінал", яка є дочірньою компанією Швейцарської RISOIL S.A.

"Цей проєкт обговорювався 13 років, і нарешті ми можемо сказати, що він буде втілений. А це – 40 мільйонів доларів прямих інвестицій, більше експортних можливостей для українських виробників, нові робочі місця. Завдяки укладеному договору і держава, і інвестор мають гарантії та чітко визначені зобов’язання", - заявив він.

відео дня

Зокрема, СП "Рисоіл Термінал" побудує на стику причалів 10 та 11 порту "Чорноморськ" двосторонній пірс завдовжки майже 340 метрів (з розміщенням двох причалів довжиною 290 м).

Адміністрація морських портів України проведе днопоглиблювальні роботи, які вже завершено на 67%. В результаті з’явиться можливість приймати великотоннажні судна.

За словами Кубракова, Чорноморський морський порт потребував таких змін ще 15 років тому.

"Це важливий крок до розвитку портової інфраструктури. Нагадаю, близько 17 млрд грн капітальних інвестицій у найближчі 5 років мають бути спрямовані на розвиток портів. Інакше ми не те що втратимо якісь потенційні можливості, але й почнемо втрачати обсяги експорту так само швидко, як ми втратили портовий транзит", - додав міністр інфраструктури.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський оголосив про плани розвитку внутрішнього водного транспорту і морських портів за програмою "Велике будівництво". Одним із стимулів має стати новий закон про концесію, завдяки якому вже підписано угоди щодо порту "Ольвія" та "Херсон".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти