"Може бути 2 бригади по 6 тис.": Зеленський озвучив нові дані про військових КНДР в Україні

22 жовтня 2024, 19:32
59
Стало відомо, скільки північнокорейських військових може готувати Росія до війни проти України.
Владимир Зеленский, войска КНДР
Зеленський озвучив нові дані про військових КНДР в Україні/ колаж: Главред, фото: Офіс президента України, depositphotos.com/ua

Основні тези Зеленського:

  • РФ може готувати до війни 2 бригади військових з КНДР по 6 тисяч людей
  • Партнери повинні допомогти Україні впоратися з таким викликом
  • Україна очікує жорсткої предметної реакції світу, і не лише словами

Країна-агресорка Росія може готувати до відправки на фронт дві бригади північнокорейських військових по 6 тисяч людей.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні ввечері 22 жовтня. Він зазначив, що для нашої держави це може бути викликом.

відео дня

"Друге, що важливо сказати за сьогодні. Було кілька доповідей головкома Сирського щодо ситуації на нашому фронті й щодо перспектив на найближчий час. Зокрема, ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї – може бути навіть дві бригади по 6 тисяч людей. І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. Всі партнери", – сказав Зеленський.

Він висловив вдячність усім країнам і лідерам, які засудили приєднання Північної Кореї до війни країни-агресорки Росії проти України.

"Зрозуміло, що в Пхеньяні так само, як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя. Але ми всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. Тому ми разом повинні зупинити Росію та її спільників", – сказав український президент.

Зеленський наголосив, що якщо Північна Корея може втручатись у війну в Європі, значить, тиску на цей режим точно недостатньо.

"І якщо Росія досі може робити цю війну більшою та довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати Росію до миру, насправді допомагає Путіну воювати. Злочинців треба зупиняти. Ми очікуємо жорсткої предметної реакції світу. Бажано, не тільки словами", – підсумував він.

Владимир Зеленский
Відеозвернення Зеленського/ скрін

Дивіться відеозвернення Володимира Зеленського 22 жовтня:

Армия КНДР, Северная Корея, Инфографика
Що відомо про армію Північної Кореї (КНДР)/ Інфографіка: Главред

Війська КНДР в Україні – останні новини

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначав, що КНДР включається у війну в Україні. Згідно з докладними доповідями розвідок, стало відомо про фактичне включення КНДР у війну в Україні.

Після цього повідомлялося, що РФ готує понад 10 тис. військових КНДР на Далекому Сході. У Росії готують північнокорейських військових, щоб перекинути їх на прикордонні території біля України і провести ротацію окупаційних військ.

У BILD зазначили, що Кім Чен Ин послав в Україну елітний підрозділ "бойових рабів". Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відправив в Україну елітний спецпідрозділ, який вважається одним із найжорстокіших у світі. Ці гвардійці охороняли батька диктатора. Але поки що це більше припущення самих журналістів.

Також повідомлялося, що Південна Корея скликала Радбез – готується передати Україні наступальну зброю. ЗМІ припускали, що Сеул може переглянути свою допомогу Україні. До цього Південна Корея утримувалася від відправки летального озброєння.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти